Afbeelding

Dakar gaat bijna van start

Algemeen

Son en Breugel - Op maandag 2 januari start Dakar 2017. Met daarin weer veel Nederlandse en Brabantse deelnemers.
Ook Gerard de Rooy uit Son en Breugel is weer één van de deelnemers bij de trucks. Het is alweer editie 39 van de Dakar rally. Gerard de Rooy start dit jaar met vier trucks aan de rally kopman Gerard de Rooy, de Argentijnse nummer 3 van afgelopen jaar Federico Villagra, Ton van Genugten, die dit jaar voor eigen kansen gaat, en Wuf van Ginkel, die de snelle service wagen op zich neemt.

Door: Adrie Neervoort

Gerard de Rooy en Villagra rijden met de Iveco Powerstar, Van Genugten en Van Ginkel met de Trakker. "Het enige verschil tussen de Powerstar en de Trakker is de neus". Door de neus van de truck zijn de wielen iets naar voren verplaatst, daardoor zit je niet bovenop de wielen. Dit zorgt voor meer comfort voor de inzittende. Mede daardoor kan er met deze uitvoering harder gereden worden. Verder is er geen verschil, er ligt dezelfde motor in en dezelfde versnellingsbak. Het gaat hier om een schakelbak en geen automaat.
Er is hier bewust voor gekozen omdat een automaat altijd inlevert op koppel en vermogen. De winst van een automaat wordt daardoor tenietgedaan.
De winst en de behaalde resultaten van team De Rooy in het geheel in Dakar 2016  waren voor een groot deel te danken aan de betrouwbaarheid van de Iveco en van de GoodYear-banden, aldus het team.
Daarom zal wat dat betreft er ook niets veranderen, de trucks zijn op details verbeterd en nog betrouwbaarder gemaakt. En zullen voorzien zijn van hetzelfde merk banden als vorig jaar.
Wij wensen alle deelnemers en in het bijzonder Gerard de Rooy veel succes tijdens Dakar 2017

DAKAR 2017
Proloog     2 jan.    Buenos Aires/Rosario (start)
1    3 jan.     Rosario/Villa Carlos Paz
2    4 jan.    Villa Carlos Paz/Termas De Rio Hondo
3    5 jan.    Termas de Rio Hondo/San Salvador de Jujuy
4    6 jan.     San Salvador de Jujuy/San Salvador de Jujuy
5    7 jan.    San Salvador de Jujuy/Uyuni
6    8 jan.     Uyuni/Uyuni 
7    9 jan.    Uyuni/Salta
8    11 jan.    Salta/ Belén
9    12 jan.    Belén/Belén
10    13 jan.    Belén/La Rioja
11    14 jan.    La Rioja/SanJuan
12`    15 jan.    San Juan/Villa Carlos Paz
13    16 jan.     Villa Carlos Paz/Rosario (Finish)