Afbeelding

Techniekbieb, voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar

Algemeen

Ben jij 9-10-11-12 jaar oud en creatief en nieuwsgierig?
Schrijf je dan in voor de Techniekbieb!

    
Bibliotheek Dommeldal start in Son & Breugel met de Techniekbieb, voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. In de techniekbieb leer je van alles zelf te ontwerpen en daarna zelf te maken. Zo leer je niet alleen technische vaardigheden als timmeren, zagen en boren. Maar krijg je ook basiskennis van elektronica en constructie. Én van materiaal. Kortom: èchte 21st century skills.  

Wat gaan we doen
We gaan samen een lamp maken. In 6 middagen doorlopen we, na schooltijd, het hele proces: van ontwerp tot aan het uitschakelen van het lichtknopje. 
Je kiest bij jouw ontwerp zelf de materialen die je wilt gebruiken. 
Misschien moet je daarvoor 3d printen? Of misschien wil je een lamp maken op zonne-energie? Dat beslis jij allemaal zelf!
We werken in groepjes van max. 15 personen, in de Bibliotheek. Met materiaal, hulp en begeleiding van onze Techniekbieb-instructeur Ralf. 
In elke bijeenkomst besteden we aandacht aan een specifiek onderdeel: 
materiaalkennis, gereedschap, techniek, elektronica, ontwerpen en 3d-printen

Waar en wanneer
De 6 Techniekbieb-bijeenkomsten zijn in de Bibliotheek van Son & Breugel. Op de donderdagmiddag van 15.15 u tot 16.45 u. De dat zijn: 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april. En op 13 april schuren en schaven we voor het laatst en presenteer je jouw  creatie aan de ouders die dan kunnen komen kijken. Daarna neem jij jouw eigen unieke design lamp mee naar huis.

Inschrijven
Schrijf je snel in voor de Techniekbieb, via www.bibliotheekdommeldal.nl, klik op Agenda & Kaartjes. De kosten zijn: € 72,= Duur? Nee hoor: het zijn 6 bijeenkomsten van 1½ uur, en je krijgt het materiaal erbij, plus duidelijke instructies en deskundige begeleiding. En natuurlijk is de lamp van jou! Meer informatie lees je in de foldertjes in de Bibliotheek, of op www.bibliotheekdommeldal.nl.