Afbeelding
Foto: wil Feijen

Vishandel Pelk doneert opbrengst plastic tasje aan De Steenuijl

Human Interest

Volendammer Vishandel Pelk organiseerde zaterdag 13 mei op het Raadhuisplein een Visproeverij en een BBQ demonstratie voor belangstellenden.
Egbert Nillissen bekend van BBQ-Team 'de Daltons' verzorgde een spetterende demonstratie hoe je smakelijk en veilig vis kunt barbecueën. En er was passende muziek verzorgd door accordeonist Rob des Bouvrie.

Vishandel Pelk staat bekent om hun vindingrijkheid als het gaat om de visproducten die zij verkopen. Altijd weer komen er de meest lekkere en verrassende visgerechten uit de keuken van Pelk.
Maar ook met het feit dat er sinds 2016 geen gratis plastic tasjes mogen worden meegegeven aan klanten zijn zij zeer creatief mee omgegaan. Klanten die toch graag een plastic tas willen hebben betalen daarvoor 10 cent. Maar het bedrag dat zij daarvoor betalen gaat niet in de kassa van Pelk maar naar een goed doel. Eenmaal per jaar maakt Kees Muhren van Vishandel Pelk bekend welke stichting, persoon of organisatie het bedrag in ontvangst mag nemen.
Dit jaar was het De Steenuijl , een dagvoorziening mensen met dementie. De Steenuijl wordt professioneel geleid door Simone den Uijl en Ramon Haan. Ook zijn zij de oprichters van stichting 2109 De stichting heeft als doel om dementie uit de taboesfeer te halen en een dementie vriendelijke omgeving te creëren.

Het was zaterdag gezellig druk tijdens de visproeverij en BBQ demonstratie. Veel mensen maakte gebruik om de verschillende producten die gratis werden aangeboden te proeven. En zij die wilde konden hun waardering laten blijken door wat geld in de collectebus te doen voor De Steenuijl.
Het totaal bedrag zal eind deze week bekend worden gemaakt, u leest daar meer over in onze krant van 24 mei of eerder op onze site www.mooisonenbreugel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding