Afbeelding
Foto: Wikimedia

Catharina Ziekenhuis slecht bereikbaar met het OV

Algemeen

Son en Breugel - Het eind april geopende busstation Woensel/Cathrien is zo blijkt ons een ramp voor bezoekers uit o.a. onze gemeente die middels het Openbaar Vervoer (OV) een bezoek willen brengen aan dit ambitieus, topklinisch opleidingsziekenhuis.

Door: Arjen Strik

Het Catharina is het ziekenhuis waar het meerendeel van de bevolking uit Son en Breugel naar doorverwezen wordt door de huisarts.

Kiss & Walk
Het nieuwe busstation bij Woensel XL is ontworpen als knooppunt voor de busreizigers, zodat zij niet meer helemaal naar Neckerspoel in het stadscentrum hoeven om over te stappen en snel in het stadshart Woensel zijn. Maar deze halte, onderdeel van de nieuwe HOV-lijn, is ook de OV-verbinding naar het hospitaal. Door de onhandige verbinding levert dit een wandeling op naar het ziekenhuis van 8 minuten voor patiënten die goed ter been zijn. Voor de minder mobiele patiënt/bezoeker, veelal senioren, is dit vaak de dubbele looptijd of überhaupt onmogelijk. Bepaald geen Kiss & Ride voorziening dus.

Catharina-shuttle                                                
Op hun website pocht het ziekenhuis, dat als extra service aan patiënten/bezoekers, ze van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur, gratis gebruik kunnen maken van de Catharina-shuttle. Vrijwilligers rijden met deze verlengde golfbuggy op en neer tussen de hoofdingang en de parkeerterreinen. Deze shuttle rijdt echter niet tussen het nieuwe busstation en de hoofdingang. Een woordvoerder van het ziekenhuis gaf desgevraagd aan dat, om verzekeringstechnische redenen het rijden buiten het ziekenhuisterrein niet mogelijk is. Geopperd is door diverse belangengroepen, waaronder het gehandicaptenplatform Eindhoven, om weer een poort te maken tegenover het busstation met een bel voor het oproepen van de Chatarina-shuttle. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis is er slechts één klacht over de afstand van de bushalte binnengekomen en vormt dit geen aanleiding voor het CZH om in actie te komen
.
Catrien laat OV patiënten/bezoekers in de kou staan
Een oud raadsel luidt: "Hoe kom je het snelst in het ziekenhuis? Pff geen idee?.......... Met de ambulance!" De overheid wil het gebruik van het Openbaar Vervoer stimuleren. Maar de bezoekers aan het Catrien kunnen eigenlijk beter met hun eigen vervoer of een taxi komen. Met de bus wordt het een lange wandeling (hopelijk straks ook weer terug). Zoiets moet toch snel op te lossen zijn denken wij dan simpel.

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 11 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 12 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 15 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen 25 apr, 20:00 Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella