V.l.n.r. Edwin van de Merbel, Jan Donkers, Harrie Meulendijks, Rinie van de Nieuwenhof, Jeroen Brouwers en Bruno Rosalino
V.l.n.r. Edwin van de Merbel, Jan Donkers, Harrie Meulendijks, Rinie van de Nieuwenhof, Jeroen Brouwers en Bruno Rosalino Foto: Wil Feijen

Veel publiek bij Driebandenkampioenschap

Algemeen

Maar liefst 80 biljarters en honderden biljartliefhebbers hebben van 11 tot en met 23 maart hun hart weer kunnen ophalen tijdens het 34e Driebandenkampioenschap van Son en Breugel. In de voorrondes zijn de deelnemers ingedeeld in poules, zodat één verliespartij nog geen dramatische gevolgen hoeft te hebben. Later in het toernooi geldt het afvalsysteem.

De kracht van dit toernooi ligt natuurlijk in het hoge 'ons-kent-ons'-gehalte. Voorzitter Rob Verschuren benadrukte in zijn slotspeech, dat hij vooral het dorpse karakter van het toernooi wil behouden. Hij waardeert het ook zeer, dat uitbater Bert-Jan Leermakers regelmatig trakteert op warme snacks. Verder zorgt 'bezorgbakker' John van de Boogaart gedurende de finaledag voor heerlijke worstenbroodjes en schenkt Maarten Verhagen 2 Serano-hammen. Die worden natuurlijk meteen aangesneden en daarna opgediend met stokbrood en kruidenboter. De voorzitter bedankt alle andere sponsors, want zonder hen zou het onmogelijk zijn een toernooi in deze vorm te organiseren.

Maar vanzelfsprekend is het biljarten het belangrijkste. Uiteindelijk bleven er acht finalisten over, verdeeld over de A- en de B-poule. In de A-poule bleek Harrie Meulendijks de beste te zijn, Jan Donkers moest dit jaar tevreden zijn met plek twee. Edwin van de Merbel werd derde. In de B-poule won Rinie van de Nieuwenhof in de finale van Jeroen Brouwers. De trotse winnaar bedankte de commissie voor de perfecte organisatie. Derde werd nieuwkomer Bruno Rosalino. Na de prijsuitreiking konden de spelers, het organiserend comité en het talrijke publiek genieten van enkele drankjes tijdens het Metafa-Happy-Hour.

 

.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding