Afbeelding
Foto: Ineke Postema

Jeugd Harmonie Pro Honore et Virtute schittert solo op podia in de regio

Cultuur

Het was een mooie zondag voor onze Harmonie. In de ochtend traden vier slagwerkers op tijdens het het solistenconcours in Berlicum. Een prachtig podium voor jeugdige slagwerkers om hun talenten te tonen voor een deskundige jury.

En hoe! Ewoud Meertens, Simon Poot en Wouter Vogels op de Marimba en Duco van de Weijer op Snare drum behaalden alle vier een eerste prijs in hun eigen divisie. Een knappe prestatie jongens! Wouter, Ewoud en Duco mogen met hun score ook nog door naar de Brabantse Kampioenschappen later dit jaar.

In de middag stond onze Nina Nederlof met haar dwarsfluit in de finale van het Archipel Muziekconcours 2017 in het Muziektheater in Eindhoven. Na meer dan 36 deelnemers overgebleven uit enkele spannende voorrondes en een halve finale speelde ze als een van de zes finalisten een prachtige balade van Carl Reinicke. Zes finalisten met ook zes verschillende muziekinstrumenten zorgde voor een prachtige middag. Een pittige competitie tussen deze jeugdige muzikanten, die uiteindelijk gewonnen werd door harpiste Inge van Grinsven. Ondanks haar prachtige spel, lukte het Nina helaas niet om bij de eerste drie te raken. Maar wat hebben we genoten van haar mooi en expressieve spel.