Fakkeltocht2015
Fakkeltocht2015

Een stoet van fonkelende lichtjes

Human Interest

Op zaterdag 5 november 2016 wordt weer de jaarlijkse Fakkeltocht Son en Breugel gehouden. Na de mooie opkomst en vooral de mooie opbrengst van voorgaande jaren is het streven om de opbrengst voor het Bijna Thuis Huis Son en Breugel dit jaar met veel enthousiasme te vergroten!

De Vrienden van het Bijna Thuis Huis zijn in samenwerking met 2Do Events en Sportcafé Expreszo vol enthousiasme bezig met de organisatie van de Fakkeltocht Son en Breugel 2016. De eerste zaterdag van november, 5 november dus, trekt de tocht weer door de straten van Son en Breugel. Dit jaar gaat de tocht, in verband met de grootscheepse verbouwing van de Rooijseweg, uitsluitend door de wijk de Gentiaan. Start en vertrek zijn het parkeerterrein voor Sporthal de Landing / Sportcafe Expreszo. De lengte van de tocht is ongeveer 4 km, en verloopt hoofdzakelijk via voetpaden en autoluwe straten.

De Fakkeltocht S&B is voor iedereen, jong en oud kunnen meelopen. Het gaat voornamelijk om een leuke avond waarbij gezelligheid en saamhorigheid centraal staan en dankzij de belangloze medewerking en bijdrages van vele lokale ondernemers is een mooi programma samengesteld.
Iedereen, jong en oud, kan meedoen met de Fakkeltocht. Vanaf zaterdag 1 oktober kunnen vou-chers gekocht worden, deze vouchers worden op zaterdag 5 november omgewisseld voor een fakkel. Vouchers zijn er voor de kinderen a € 5,-, voor volwassenen is de prijs € 10,- en er is een speciale gezinsvoucher, 2 volwassenen en 2 kinderen, samen 4 fakkels, voor € 20,-.
Deze vouchers zijn verkrijgbaar bij Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, Sonsport Activecentre, Bloemsierkunst Le Soleil en bij Cafetaria Henries Place en Cafetaria Spierings in Son, Cafetaria De Smickel in Breugel en bij Cafetaria De Gentiaan in de Gentiaan.
Voor de kinderen zijn er leuke prijzen te winnen voor het inkleuren van de speciale Fakkeltocht- kleurplaat, aangeboden door Sandor Paulus. Deze kleurplaten liggen ook vanaf 1 oktober bij de verkoopadressen van de vouchers.
De start en finish van de tocht is bij Sportcafe Expreszo (Sporthal De Landing) aan de Rooijseweg. Het parkeerterrein bij Sportcafe Expreszo is deze dag speciaal omgebouwd tot evenemententerrein. De middag begint om 16.00 uur met leuke knutselactiviteiten voor de jeugd, kunnen lotjes worden gekocht en de kleurplaten kunnen worden ingeleverd bij de hiervoor bestemde kraampjes. Ook zijn er standjes met allerlei lekkers als hamburgers, worstjes en zo meer, goed om de avond met een stevige bodem te beginnen. Tevens wordt er geschminkt, staat er een springkussen en zijn er spelletjes. De muzikanten van Wa'n Klank zullen nemen de muzikale bijdrage voor hun rekening

Vanaf 17.30 uur kunnen de vouchers worden omgewisseld worden voor fakkels, Om 18.00 uur is de opening met een warming-up verzorgd door Sonsport. Om alvast in de juiste sfeer te komen branden er vuurkorven, die verspreid over het terrein staan en die beheerd worden door scouting Dutmella. Dit jaar komt Wethouder Tom van den Nieuwenhuizen als speciale gast om de eerste fakkel aan te steken en zal deze editie van de Fakkeltocht openen. Om 18.30 uur gaat de Fakkeltocht van start. Een gezellige winterse avondwandeling, die zorgt voor een prachtig gezicht als de brandende fakkels zich in een stroom door Son en Breugel verplaatsen. Een moment dat je niet mag missen. Onderweg is er tijdens het lopen ook nog voldoende vermaak. Hierover binnenkort meer. Bij terugkomst, rond 20.00 uur, worden de deelnemers verwelkomd met muziek en vindt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en loterij plaats.

Kortom de Winterse Fakkeltocht wordt wederom een memorabele gebeurtenis. En natuurlijk hoopt de organisatie op heel veel belangstellenden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd immers.
Voor contactgegevens en verdere info zie ook www.fakkeltochtsenb.nl


Alle opbrengsten komen volledig ten goede van het Bijna Thuis Huis in Son en Breugel. Het Bijna Thuis Huis is bedoeld voor inwoners van Son en Breugel die om wat voor reden dan ook hun laatste levensfase niet in de eigen thuissituatie kunnen of willen doorbrengen. Het Bijna Thuis Huis biedt verpleging en verzorging in een huiselijke sfeer, waar familie en vrienden van de gast altijd welkom zijn. De verpleging en verzorging van de gasten is in handen van professionele hulpverleners zoals de (eigen) huisarts en thuiszorg. Voor de huiselijke en sociale zorg staan zo'n 75 vrijwilligers paraat die zorgen voor de ondersteuning en begeleiding van de gasten en de ontvangst van familie en vrienden.