Verhoging subsidie Vrijwillige Thuiszorg en Alzheimercafé

Politiek

De Stichting Vrijwillige Thuiszorg Best, Oirschot, Son en Breugel (VTZ) en het Alzheimercafé Best, Oirschot, Son en Breugel krijgen beide extra subsidie van de gemeente Son en Breugel. De organisaties leveren een belangrijke bijdrage aan de lokale sociale infrastructuur, die de gemeente graag wil ondersteunen en stimuleren. Beide organisaties spelen een belangrijke rol in de ondersteuning van kwetsbare groepen, en dan met name dementerenden. Zij dragen bij aan de realisatie van een "dementievriendelijke" gemeente.

De VTZ en het Alzheimercafé werken beide voor drie gemeenten; gezamenlijk bieden deze gemeenten voldoende draagvlak om deze organisaties in stand te houden; enkel Son en Breugel zou hiervoor te klein zijn. Beide organisaties geven ondersteuning aan mantelzorgers en dan met name mantelzorgers van dementerenden.

Volgens het beleid van de afgelopen jaren hebben Stichting Vrijwillige Thuiszorg Best, Oirschot, Son en Breugel (VTZ) en het Alzheimer Café Best, Oirschot, Son en Breugel in 2016 recht op een waarderingssubsidie van € 840,-. Beide organisaties hebben echter een hogere subsidie aangevraagd. Begin maart hebben naar aanleiding van dit verzoek gesprekken plaatsgevonden en heeft het college besloten extra subsidie toe te kennen. De subsidie 2016 voor de VTZ bedraagt € 2.125,- en voor het Alzheimercafé € 1.650,-.