een artist impression vanuit de MFA in de kerk
een artist impression vanuit de MFA in de kerk

Een uitgewerkt plan voor MFA in kerk verdwijnt in de prullenbak

Politiek

Son en Breugel - Een nieuwe multifunctionele accommodatie moet dat er nou zo nodig komen? De steeds weer terugkerende vraag bij de inwoners van Son en Breugel. De besluiten zijn genomen zo lijkt het keer op keer. Maar waarom dan toch nog die twijfel en commotie als een aanzienlijke groep inwoners van Son en Breugel massaal voor hergebruik van de Sint Petrus Banden kerk tekent.


En dan blijkt er ook nog een onderzoek te bestaan waaruit blijkt dat hergebruik van de kerk een goed alternatief is. Dit in tegenstelling tot wat wethouder Visser vanuit de gemeente beweert dat dit nog onderzocht zou moeten worden via een QuikScan. Wie spreekt nu de waarheid en wie begrijpt het nog.
Is een MFA in de bestaande kerk mogelijk?
DeMooiSonenBreugelKrant kreeg een uitgewerkt rapport in handen over de mogelijkheden van hergebruik van de Sint Petrus Banden Kerk. Deze informatie zou ook wethouder Visser al hebben.
Een mooi plan dat goed onderbouwt is en de wensen van veel inwoners in Son en Breugel een beeld geeft. Is het een luchtballon of een uitvoerbaar plan, DeMooiSonenBreugelKrant weet het niet maar het is wel een uitvoering die voor veel inwoners wenselijk en praktisch is.
De MooiSonenBreugelKrant heeft het rapport gelezen en wil het graag met u delen, Alleen wethouder Visser heeft het complete plan gelezen . Waarin ook de financieële onderbouwing staat
Het lijkt er sterk op dat ook het laten vallen van de coalitie en het gekozen tijdspad bewust gekozen zijn om enkel en alleen te kunnen kiezen voor nieuwbouw, ongeacht de gevolgen. Waarom toch die haast als je het beste wilt voor inwoners, verenigingen en ondernemers van Son en Breugel.
DeMooiSonenBreugelKrant zal in de uitgave van aanstaande woensdag de lezers zo breed als mogelijk informeren. Het plan dat in ons bezit is zal zover dit mag gepubliceerd worden.