Matty van de Ven (links) krijgt de oorkonde en de insigne overhandigd van Frits Helders
Matty van de Ven (links) krijgt de oorkonde en de insigne overhandigd van Frits Helders

DorpsVISIE 50 jaar actief

Politiek

Afgelopen zaterdagmiddag werd er even stil gestaan bij het feit dat DorpsVISIE als partij alweer 50 jaar bestaat.

In die 50 jaar heeft de partij meerdere namen gekend maar de gedachten waren altijd hetzelfde. Zich inzetten voor de inwoners van Son en Breugel, met name ook voor verenigingen en clubs en als het nodig was zich afzetten tegen de gevestigde orde.
Net zoals de politiek is ook de DorpsVISIE een partij die zich blijft ontwikkelen. Maar zoals John Frenken later die dag zal zeggen: wij houden vast aan onze waardes en staan met onze voeten in de klei. DorpsVISIE ziet zich dan ook als een echte dorpspartij met aandacht voor de problemen van de inwoners van Son en Breugel en de leefbaarheid van het dorp.

In een informele sfeer was er een bijeenkomst van leden en oud leden van DorpsVISIE bij de Sonse Haven. De sprekers die aan het woord waren haalde nog maar eens het ontstaan van DorpsVISIE aan, doorspekt met leuke anekdotes. Nell Doleweerd gebruikte haar toespraak vooral om Matty van de Ven te benoemen tot erelid van de partij. In haar toesprak bedankt zij hem voor alles wat hij voor het dorp heeft betekend. Zo was hij onder meer medeoprichter van het HOi-huis. Matty is altijd actief en betrokken geweest voor de partij.
Voor alles wat hij gedaan had voor de partij, kreeg hij uit handen van partijvoorzitter Frits Helders een oorkonde overhandigd en het insigne dat bij het erelidmaatschap hoort.
Op dit moment is DorpsVISIE de grootste (oppositie)partij. En zoals uit de bijeenkomst blijkt een partij vol strijdlust en ambities. Maar net zoals veel politieke partijen wil DorpsVISIE graag groeien wat het aantal leden betreft. Landelijk is de tendens al jaren dat het ledenaantal bij de politieke partijen afneemt ook in ons dorp is dit niet anders. Volgens het bestuur van DorpsVISIE jammer, want juist door je stem te laten horen in de politiek kunnen er dingen vooraf veranderd worden. Of het nu om milieu, natuur, veiligheid of ander zaken gaat, het is vaak allemaal politiek gerelateerd. Daarom: maak vooraf het verschil en word lid van een partij die bij je past.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding