Afbeelding

"Het begint met fantaseren!"

Cultuur

Dat zijn de woorden van Benjo Plandsoen en Erica van Dijck over het ontstaan van Lazy Sonnie Afternoon. Alweer een jaar een muzikaal begrip in Son en Breugel.

Door: Henriette van Berkel

Een akoestisch podium voor diverse soorten muziek,

Dat was een grote wens van Benjo en Erica, en al fantaserend hierover kregen ze meerdere muziekliefhebbers enthousiast voor het idee. Het concept van huiskamerconcerten werd samen met Addy en Marianne van den Hurk van La Sonnerie gewijzigd: zij omarmden het idee en stelden elke eerste zondag van de maand hun Kapelzaal beschikbaar. Benjo en Edwin Verlangen startten samen hun zoektocht naar muzikanten. Deze werden gevonden onder de bands die een toer door Europa maken en heel graag een overnachting in deze mooie ambiance willen doorbrengen in combinatie met een optreden. Inmiddels is de zondag een begrip geworden in de wereld van de muzikanten en zij bieden zich dan ook spontaan aan, omdat ze ook graag in kleinere zalen willen spelen.

De Kapelzaal leent zich uitstekend voor de luisterconcerten in informele sfeer, die door het 100 tot 150 personen tellende publiek dan ook hoog gewaardeerd worden. In het voorprogramma is het podium voor regionale muzikanten die kosteloos optreden. Met het rondgaan van een zogenaamde "tipjar" wordt voor het betalen van de hoofdact een bijdrage aan het publiek gevraagd. Want de organisatie wil de lat van de optredens hoog houden, maar het budget laag. Sponsors dragen een steentje bij, evenals De Vrienden van Lazy Sonnie Afternoon. Zij betalen een bedrag van 30 tot 40 euro per jaar om deze middagen in ere te houden. Natuurlijk zijn meer vrienden van harte welkom! Voor deze vrienden vond ook een huiskamerconcert door Annie Keating plaats bij Erica en Benjo, tussen de schuifdeuren. Een concert wat door artiest en gasten als heel bijzonder werd ervaren.

Lazy Sonnie Afternoon Festival

Benjo: "Op 3 juli a.s. is het tijd voor een uitgebreider programma. Vanwege het 1-jarig bestaan wordt er groots uitgepakt. Ook als een bedankje naar het publiek. We willen graag laten zien wie en wat we zijn en wat we doen. We starten om 15.30 uur. Meerdere bands zullen het podium betreden, het podium dat deze keer in de tuin van La Sonnerie wordt opgesteld. Het logo wordt dan werkelijkheid, lekker lang in het gras met goede muziek. Het programma is divers en we kunnen echt wel praten over een Festival. Tevens een première voor de nieuwe band uit Son en Breugel: Grand Union Hotel, zij staan als eerste op het programma, dat doorloopt tot 18.45 uur. We kijken uit naar een prachtige dag met goede muziek in festivalstemming. Ook bij minder mooi weer zal het Festival doorgaan, er wordt dan uitgeweken naar de Kapelzaal".

Benjo en Erica benadrukken dat dit alles niet mogelijk zou zijn zonder hun medeorganisatoren: Edwin Verlangen, Annemarie Heldens, Marjolein Kleingeld, Annie Maessen, Geert van den Eertwegh en Addy van den Hurk. Zoals hij zegt: " We zijn trots op elkaar dat dit in Son en Breugel kan! Het samen organiseren, dat is de kracht van de groep. We willen ook jonge mensen een podium bieden. En het publiek is nieuwsgierig, omdat ze na een jaar weten dat kwaliteit verzekerd is. Wij als organisatie hebben er zin in. Het belooft een mooie dag te worden en we nodigen dan ook de muziekliefhebbers uit Son en Breugel van harte uit om dit Festival te bezoeken."

Hieronder het volledige programma:

Lazy Sonnie Afternoon FESTIVAL 3 juli 2016
Een andere Lazy Sonnie Afternoon dan jullie van ons gewend zijn op 3 juli 2016. Geen akoestische optredens maar een full electric line-up met 3 bands en 2 supportacts. Niet in de sfeervolle Kapelzaal maar op het tot 'little Woodstock' omgebouwde veld vóór La Sonnerie. Met dit openluchtfestival sluit het bestuur van Lazy Sonnie Afternoon het eerste succesvolle jaar af.

Programma Lazy Sonnie Afternoon FESTIVAL.
15.30 tot 16.15 uur: Grand Union Hotel
Het debuut van een fonkelnieuwe lokale band. Met onder andere de bassist van Green Apple, de drummer van Ground Ivy, de zanger van Barnyard Pimp en de presentator van Lazy Sonnie Afternoon….. Blues-rock in een stevig jasje.

17.00 tot 18.00 uur: JJ Cale Tribute band
A tribute to the Oklahoma star. Omdat zijn muziek nooit vergeten mag worden hebben een aantal Eindhovense muzikanten zich verenigd in de JJ Cale Tribute Band die met liefde en passie het repertoire van JJ Cale ten gehore brengt.

18.45 tot 20.00 uur: Rock 'N Roll Circus
De best Rolling Stones tribute band van Nederland ( met een lokaal tintje) die zich vooral richten op de muzikaal beste periode van the Stones, de seventies. De jaren vol sex, drugs en rock 'n roll. Pure Stones songs recht uit het hart. It's only rock and roll but we like it! Met onder andere de Sonse zangeres Marsha van der Aa, topsaxofonist Arold Schers en ex-PSV-er Björn van der Doelen op gitaar….
Tussen de bandwisselingen door:

Ernest van Aaken:
Deze selfmade guitarman speelt de country-blues als geen ander. Ernest plukt, trekt, duwt, slaat en tokkelt op de snaren van zijn gitaar en vertolkt traditionele blues op geheel eigen wijze.
Kevin Bachus
Gitarist/zanger, singer-songwriter, Kevin Bachus, eerder bij Lazy te gast, speelt en zingt nummers van zijn nieuwe EP.

Toegang gratis
Net als bij de vorige edities van Lazy Sonnie Afternoon beloven wij jullie een unieke muzikale middag. Maar zonder een bijdrage van het publiek krijgen wij dit niet voor elkaar. We vragen daarom tijdens de optredens om een vrijwillige bijdrage in de tip jar.

Bij slecht weer worden de activiteiten naar binnen verplaatst. LSA-festival gaat dus altijd door!!

Meer informatie over de bands en over Stichting Lazy Sonnie Afternoon op onze website www.lazysonnieafternoon.nl Hier vind je ook informatie om vriend of sponsor te worden.
Annie Maessen| 16 juni 2016| anniemaessen@gmail.com | Tel. 0499-475351