Afbeelding

Niets dan lof voor nieuwbouw aan gemeentehuis

Politiek

Son en Breugel - Het ontwerp van de nieuwbouw aan het gemeentehuis van Son en Breugel kan rekenen op een brede politieke steun. Projectmanager van de gemeente Chris Spooren presenteerde de plannen afgelopen week aan de Commissie Algemene Zaken. Er was veel lof over het ontwerp en de wijze waarop deze tot stand is gekomen.

Door: Adrie Neervoort

De nieuwbouw betreft het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis dat straks aan het gerenoveerde gedeelte vast komt te zitten. Het gaat het huidige gebouw in de Airbornestraat vervangen waar nu nog de bibliotheek zit. De bibliotheek verhuist via het Vestzak Theater naar het het nieuw te bouwen dorpshuis de MFA.
Het nieuwe gebouw bestaat straks uit drie verdiepingen. Op de begane grond komen kleine winkels met een vloeroppervlak van 250 vierkante meter. De nieuwbouw zal op een lijn komen met de voorzijde van het oude gemeentehuis. En schuift dus iets naar achter ten opzichte van het huidige gebouw. Hierdoor ontstaat er een bredere Airbornestraat, waardoor er meer ruimte komt voor de winkels om eventueel koopwaar uit te stallen.
Op de verdiepingen komen de kantoren voor de ambtenaren. De bouw krijgt een flexibel karakter, mochten deze ruimtes in de toekomst overbodig worden , zijn ze eenvoudig om te bouwen tot appartementen.

Ook komt er een daktuin, met veel groen, dat in samenspraak met bewoners die er op uitkijken zal worden ingericht. De parkeerkelder onder de nieuwbouw gaat definitief niet door. Het parkeren voor de ambtenaren zal worden opgelost door de aankoop van 33 ondergrondse parkeerplaatsen elders in het centrum. 
De kosten voor de nieuwbouw bedraagt ca. 3,5 miljoen euro. De gemeente heeft ervoor gekozen om zelf te investeren en eigenaar te blijven van het winkelgedeelte. Daartoe wordt een kleine miljoen uitgetrokken. Later wordt dat deel eventueel alsnog afgestoten.  Medio oktober zullen de ambtenaren tijdelijk verhuizen naar de voormalige Vijverberg school aan de Ruysdaelstraat in Son en Breugel en wordt gestart met de sloop en bouw van deze nieuwe vleugel.  Als de nieuwbouw klaar is zal aansluitend gestart worden met de renovatie van het huidige gemeentehuis.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding