Finale ‘Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen 2017’ met winnaar John de Jong (re) en Joost van den Buijs (li).
Finale ‘Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen 2017’ met winnaar John de Jong (re) en Joost van den Buijs (li).

John de Jong Tafeltenniskampioen

Verenigingen

Son en Breugel - De 'Open Son en Breugelse Tafeltenniskampioenschappen' zijn dit jaar gewonnen door John de Jong, lid van TTV Son en Breugel. Hij versloeg zowel de kampioen van vorig jaar Willem Hulsen als de kampioen van 2015 Joost van den Buijs.

De competitie spelende deelnemers speelden in een poule van vijf en de recreanten in een poule van vier. In de eerste poule ging de strijd om de eerste plaats tussen Willem Hulsen (TTV Schijndel) en John de Jong. Na winst van Hulsen in de 1e game moest hij toch in de drie volgende games het onderspit delven tegen de sterk aanvallende De Jong. In de andere poule versloeg Joost van den Buijs (TTV Flash) in de laatste beslissende wedstrijd van de poule Geert Dortmans in 3 games.
De finale tussen De Jong en Van den Buijs werd een zeer spannende partij. Van den Buijs won betrekkelijk eenvoudig de 1e game (11-4) en dankzij enkele slimme en moeilijke opslagen ook de 2e game (13-11). In de 3e game ging het tot het einde toe gelijk op maar pakte De Jong op het nippertje de winst (10-12). Hierdoor gesterkt trok de volledig gefocuste De Jong met zijn snelle aanvallende forehand steeds meer het initiatief naar zich toe. Van den Buijs had hier, ondanks een paar fantastische returns, geen antwoord op. Het leidde tot winst van De Jong in de 4e (9-11) en de 5e game (6-11).
John de Jong mag zich hierdoor in 2017 de terechte Tafeltenniskampioen van Son en Breugel noemen. Hij ontving uit handen van Herman Simons, de toernooileider, de door Willem Hulsen beschikbaar gestelde Wisseltrofee.
In de poule van de recreanten pakte Jan Pieter Zonnenberg ongeslagen de winst met Laurens Wolfs op de tweede plaats.
Nadat alle deelnemers een flesje wijn hadden ontvangen werd er nog gezellig nagepraat in MFC D'n Tref op Zonhove onder het genot van een drankje.

Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 8 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 11 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella