Foto: Wil Feijen
Foto: Wil Feijen

Verenigingen ontmoeten DeMooiSonenBreugelKrant

Verenigingen

Woensdagavond 25 januari kwam een aantal verenigingen en sportclubs bijeen in Sportcafé Expreszo voor een kennismakingsavond op uitnodiging van DeMooiSonenBreugelKrant, die sinds september 2015 wekelijks in de brievenbussen van ons dorp valt.

Na een welkom door uitgever Adrie Neervoort van de lokale krant verzorgde Jeroen van de Sande, directeur en medeoprichter van DeMooiKranten, een presentatie over de totstandkoming en het succes van de lokale krant die inmiddels 11 verschillende edities kent. DeMooiKrant staat voor kwaliteit en is met name gericht op het verspreiden van lokale informatie. Veel lokaal nieuws haalt de regionale weekbladen en websites niet, terwijl dit juist de informatie is waar behoefte aan is. Lokale nieuwsberichten, verslagen van raadsvergaderingen, verslagen van sportwedstrijden, artikelen over evenementen en veel foto's vormen de basis van de kranten en websites van DeMooiKrant.

Het doel van de samenkomst was het streven van DeMooiSonenBreugelKrant om nauw samen te werken met verenigingen en sportclubs uit Son en Breugel. Adrie van Neervoort: 'We willen alle verenigingen en sportclubs ruimte bieden in onze krant. Zowel de plaatselijke biljartclub als grote verenigingen zoals SBC en HTC.'

Sportnieuws scoort

Uit onderzoek blijkt dat lezers graag geïnformeerd worden over sport. Vooral als op de bijgaande foto een bekende of een familielid staat. Ouders, opa's en oma's en overige familieleden vinden het prachtig als hun kind, (klein)kind neef of nichtje in de krant staat. De redactie van de wekelijkse krant en de actuele internetsite van MooiSonenBreugel wil graag een positieve bijdrage leveren aan het versterken van het dorpsgevoel.

Vertegenwoordigers van verenigingen en sportclubs kregen uitgelegd welk nieuws in aanmerking komt voor publicatie. Een bericht met foto over een jubilaris, een oproep voor vrijwilligers, de aankondiging van een evenement zijn welkom bij de redactie, die graag meedenkt over verdere invulling van een artikel of interview. Uiteraard komen ook wedstrijduitslagen en sportverslagen en in aanmerking. Word een team kampioen? Bel of mail de redactie! Zo kunnen de krant en verenigingen elkaar een dienst bewijzen. Op het eind van de avond kregen de aanwezigen praktische tips voor het schrijven van hun artikel van Jan Egmond, een ervaren redacteur en steun en toeverlaat van DeMooiSonenBreugelkrant.

DeMooiSonenBreugelKrant wil graag samenwerken met alle verenigingen en of sportclubs uit Son en Breugel. Voor vragen en nader overleg kunt u contact opnemen met Adrie Neervoort.

Belangrijke tips voor het aanleveren van een artikel in DeMooiSonenBreugelKrant

  • Maximaal 350 woorden
  • Tekst voorzien van naam en telefoonnummer van de schrijver/contactpersoon
  • Digitale foto (300 dpi / hoge resolutie)
  • Tekst bij foto: voor- en achternamen van mensen op de foto. (van links naar rechts)
  • Sturen naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl
  • Inleverdag: dinsdag vóór 16.00 uur. Voor berichten die de dag erna, op woensdag, in de krant moeten staan.
  • Zorg dat artikel begint met antwoord op de volgende vragen: Wie, Wat, Wanneer, Waar, Hoe, Waarom. Bijv. Het 1e team van sportclub XYZ behaalde afgelopen zondag 29 januari op sportpark De Gentiaan een belangrijke overwinning………
Foto: Wil Feijen