Burgemeester Hans Gaillard feliciteert Marinus van Dinter
Burgemeester Hans Gaillard feliciteert Marinus van Dinter

Marinus van Dinter 70 jaar gildebroeder!

Verenigingen

Op zaterdagmiddag 18 februari rukte het Sint Catharinagilde Son in vol ornaat uit om een gildebroeder met een wel heel bijzondere staat van dienst te huldigen. Vanwege zijn gezondheid woont de jubilaris, Marinus van Dinter, tegenwoordig in Berkenstaete.  Speciaal voor de jubilaris werd er daarom daar een gildemis gehouden..

In deze door pastor Bakermans voorgegane mis werd er  uitvoerig bij stil gestaan dat Marinus nu 70 jaar lid is van het gilde. In zijn toespraak nam de hoofdman van het gilde, Ad Ras, de aanwezigen mee terug naar 1947, het jaar waarop Marinus op 17 jarige leeftijd lid werd van het gilde. Een heel andere tijd, Nederland begon net aan de wederopbouw en ook een heel ander gilde als nu. 70 jaar lid zijn van een vereniging is natuurlijk een enorm lange tijd. In deze periode heeft Marinus dan ook onvoorstelbaar vaak een bijdrage geleverd aan zowel feestelijke activiteiten als herdenkingen in ons dorp. Ook binnen het gilde heeft Marinus in deze tijd het nodige zien veranderen. Over de veranderingen zei Marinus vaak: "het is niet zeker dat het beter is maar het is wel weer eens wat anders ". Wat echter binnen het gilde nooit veranderd, is dat het al die jaren een hechte vriendengroep is gebleven. Ook hieraan heeft Marinus het nodige bijgedragen. Hij is zowel als tamboer en als vendelier actief geweest voor het gilde en ook is hij diverse keren Koning van het gilde geweest. Deze belangrijke taak ging hem zo goed af dat hij daarna  jarenlang als inval koning optrad als de eigenlijke koning verhinderd was.    

Na afloop van de mis werd er door het gilde nog een vendelhulde aan de jubilaris gebracht. Hierna was er voor de aanwezigen nog de gelegenheid om Marinus persoonlijk met zijn jubileum te feliciteren. 

Het Sint Catharinagilde wil Marinus ook vanaf deze plaats nogmaals van harte feliciteren met zijn behaalde jubileum!

Het Sint Catharinagilde Son