Eén van de leden in actie tijdens het kegelen
Eén van de leden in actie tijdens het kegelen Foto: KVB

KVB leden kegelen bij De Vresselse Hut

Algemeen

Son en Breugel/Sint-Oedenrode - Het begint traditie te worden, dat de leden van de Katholieke Vrouwen Beweging gaan kegelen bij De Vresselse Hut, na de vakantiebreak. De opkomst was groot. Na twee maanden zonder KVB activiteiten was iedereen weer blij elkaar te zien.

Eerst werd er op het terras van De Vresselse Hut onder het genot van koffie en cake bij gekletst. Daarna werden de teams ingedeeld en werd er begonnen met kegelen. De dames hadden maar liefst vijf banen ter beschikking. Er werd op het scherpst van de snede gegooid, want er waren uiteraard ook prijzen te verdienen. Iedere vrouw had zo haar eigen techniek. Niet ieder worp was even gracieus; maar dat mocht de pret niet drukken, want het ging uiteindelijk toch om het totaal aan omgelegde kegels. Ondertussen werd er een drankje bij de bar gehaald, werd er met de andere vrouwen gekletst en gelachen en hoorde men elkaars verhalen aan.

De Katholieke Vrouwen Beweging bestaat 65 jaar. De naam is een beetje achterhaald, want inmiddels zijn lang niet alle leden meer katholiek. De vereniging staat open voor alle vrouwen, ongeacht levensovertuiging en leeftijd. Al begint de gemiddelde leeftijd wel wat hoger te worden en probeert het bestuur de uitstapjes en activiteiten zo dicht mogelijk bij Son te houden, omdat de mobiliteit van veel vrouwen wel wat achteruit gaat.

Maar ondanks de fysieke beperkingen van sommige leden geniet men van de KVB avonden. De vrouwen helpen en steunen elkaar waar nodig en waarderen elkaars aanwezigheid. Veel vrouwen zijn al heel veel jaren lid en kennen elkaar al heel lang. Desondanks vinden nieuwe leden toch heel snel aansluiting en is men altijd blij als er nieuwe leden bijkomen.

De vereniging heeft sinds een paar jaar ook een mooie website, die te vinden is via www.kvbsonenbreugel.nl. Hier kunt u alle informatie vinden over de vereniging, door het bekijken van de foto's krijgt u een sfeerimpressie van alle KVB activiteiten, dus ook van het avondje kegelen.

Denkt u dat de vereniging ook wel iets voor u zou zijn, schroom dan niet contact op te nemen met voorzitster Carin Hulsen. Zij is te bereiken via tel: 0499 472054 of via de mail: carin@kvbsonenbreugel.nl.