Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Honderden dorpsgenoten brachten stem eerder uit

Algemeen Verkiezingen

Son en Breugel - Dit jaar kan er niet alleen op woensdag 17 maart worden gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart.

Redacteur: Adrie Neervoort

In Son en Breugel kon dit op twee locaties: in het geheel gerenoveerde gemeentehuis van Son en Breugel en in een tijdelijke unit op het parkeerterrein aan de Vlielandlaan/Texellaan. Hoewel beide dagen speciaal bedoeld waren voor kiezers van boven de 70 en uit risicogroepen als het om het coronavirus gaat, leken ook andere kiezers gebruik te maken van de extra mogelijkheid om te stemmen.

De opkomst was niet erg groot, en een vergelijking met andere jaren kon niet gemaakt worden, omdat de mogelijkheid om op meerdere dagen te stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen nog nooit was geboden. Peer Spooren van het stembureau in het gemeentehuis is van mening dat het stemmen op meerdere dagen misschien ook vaker bij verkiezingen zou moeten worden gehanteerd: “Zo spreid je de drukte bij de stemlocaties en geef je iedereen ruim de gelegenheid om te stemmen.”

De opkomst was dan misschien niet groot, maar toch stemden honderden inwoners van Son en Breugel al op maandag en dinsdag. Daarbij bleken de meeste mensen hun stem uitgebracht te hebben op het gemeentehuis.

Vandaag, woensdag 17 maart, is voor iedereen de laatste mogelijkheid om te gaan stemmen. Dat kan tot 21.00 uur op de volgende locaties: Gemeentehuis, Raadhuisplein 1 - Buurthuis Braecklant, Amerikalaan 2 - Café-restaurant De Zwaan, Markt 9 - Feestcafé De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a - Combigebouw (brandweerkazerne), Rooijseweg 1 - Hotel-restaurant La Sonnerie, Nieuwstraat 45 - en bij de tijdelijke unit op het parkeerterrein Vlielandlaan/Texellaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding