45 teams gaan dit jaar op zoek naar de antwoorden (archieffoto)
45 teams gaan dit jaar op zoek naar de antwoorden (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Organisatie Ons Dorp Kwist is er klaar voor

Algemeen Evenement

Son en Breugel - Ons Dorp Kwist editie 2021: de vragen en opdrachten zijn allemaal verwerkt in de opdrachtboeken en de geheime opdracht is tot in de puntjes voorbereid. De afgelopen maanden hebben de acht vragenmakers de laatste puntjes op de i gezet. Ondanks dat ze in 2020 al een groot deel klaar hadden, zijn er toch nog een aantal vragen en opdrachten verwijderd, toegevoegd of verbeterd. Vrijdag 1 oktober om 19.00 uur kunnen de boeken door de teamafgevaardigde in café-restaurant De Zwaan opgehaald worden en dan begint de achtste editie van Ons Dorp Kwist.

Redacteur: Emmy Grit

De acht vragenmakers hebben een zo gevarieerd mogelijk opdrachtenboek in elkaar gezet dat interessant is voor zowel jong als oud. De lat van voorgaande edities lag hoog en de commissieleden hebben er alles aan gedaan om dit te evenaren of zelfs te verbeteren. Veel antwoorden kunnen opgezocht worden op internet, behalve die waarbij een beroep wordt gedaan op de creativiteit of sportiviteit van de deelnemers.

Uren ingestoken
De vragenmakers hebben vele uren besteed aan het maken van het opdrachtenboek van dit jaar. Freddie Louwers, een van de vragenmakers, is bijna dagelijks met de quiz bezig. “Iedere keer als ik iets hoor of zie dan vraag ik mijzelf af of we dit kunnen gebruiken. Grappige berichten, leuke feiten, lokaal nieuws, maar ook landelijk nieuws, hedendaagse actualiteiten, maar ook berichten die in het verleden liggen, passeren dan de revue. Alles kan gebruikt worden voor de quiz. Het laat mij in ieder geval niet los”, lacht Freddie.

45 teams
Vrijdag 1 oktober strijden 45 teams tegen elkaar om eeuwige roem en de felbegeerde eerste plaats. Ook team Masterminds is weer van de partij; zij zullen er zeker alles aan doen om, net als in 2018 en 2019, op de eerste plaats te eindigen. Voor de deelnemende teams heeft Freddie nog wel een tip over de samenstelling: “Een ideaal team bestaat uit teamleden die een goede mix van denkers en doeners vormen, en waarin zowel jong als oud vertegenwoordigd is. Maar ook creatievelingen, sportievelingen en een goede achterban mogen niet ontbreken.”

Tip
Maar dit is niet de enige tip die Freddie geeft aan de deelnemende teams: “Als het opdrachtenboek opgehaald is, lees dan eerst pagina 1 en 2 goed door voordat je aan de gang gaat. Op deze pagina’s staat alle belangrijke informatie, waaronder tijd en locatie van de geheime opdracht.” Het opdrachtenboek bestaat uit verschillende categorieën vragen en opdrachten. “Lees voordat je aan de opdrachten begint deze ook eerst helemaal door”, geeft Freddie als volgende tip mee.

Nakijken
De organisatie hoopt dat alle teams een mooie en gezellige avond hebben en kijkt reikhalzend uit naar vrijdagavond als de teamleden de boeken weer komen inleveren. De dagen na de quiz gaat de organisatie aan de slag om alle antwoorden te checken en te dubbelchecken, waarna op zaterdag 16 oktober de winnaar in De Zwaan tijdens de feestavond bekend wordt gemaakt.

Behalve hersenkrakers zijn er ook weer creatieve opdrachten dit jaar tijdens Ons Dorp Kwist (archieffoto)