De broodtrommel met coolpack
De broodtrommel met coolpack Foto: MooiSonenBreugel

Unieke broodtrommel met coolpack voor vershouden lunch

Algemeen Algemeen

Vaak wordt een lunch, die ’s morgens is klaargemaakt, ’s middags weggegooid; veel scholieren en studenten zullen zich hierin herkennen. De lunch, die vaak in een plastic boterhamzakje of een plastic broodtrommeltje wordt meegenomen, ziet er na een paar uur niet meer fris uit, waardoor het niet meer aantrekkelijk is om die te nuttigen. De negentienjarige Rick Versluys uit Son en Breugel heeft samen met drie medestudenten de oplossing hiervoor gevonden.

Redacteur: Emmy Grit

De derdejaars student volgt de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. In het derde leerjaar krijgen de studenten de opdracht om samen een product te maken dat nog niet op de markt is. Rick is vanaf september 2021 samen met Tim, Sanne en Zoë begonnen met een aantal brainstormsessies om een idee te bedenken om verspilling van voedsel tegen te gaan en het gebruik van plastic boterhamzakjes terug te dringen. Rick: “Tijdens het brainstormen hebben we onze eigen ervaringen gebruikt. Het kwam regelmatig voor dat we onze lunch niet meer opaten omdat die er niet meer lekker uit zag. Een broodje kaas of een broodje filet américain werd vaak een klef broodje, en daar hebben we een oplossing voor bedacht.”

Coolpack
In het voortraject hebben ze research gedaan en reviews bekeken van klanten bij andere bedrijven. Hij vervolgt: “Daar zagen we vaak dat er klachten waren over condens in de broodtrommel, en dat wilden wij niet. Onze broodtrommel, die de naam ‘Coolit’ heeft gekregen, is een uniek product geworden, waarbij de lunch vers blijft en er fris uit blijft zien.” De vier studenten hebben verschillende broodtrommels onderzocht in combinatie met het gebruik van een coolpack. “De coolpack wordt in een speciaal zakje gedaan dat gemaakt is van waterafstotende parachutestof, waardoor er geen condensvorming ontstaat in de broodtrommel. De producten die in de broodtrommel zitten, blijven door de coolpack veel langer vers”, zegt Rick enthousiast, “en het zakje is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken.”

Kinderen en volwassenen
De broodtrommel wordt geleverd met een bamboehouten deksel waarin het logo ‘Coolit’ is gegraveerd. De bijgeleverde elastieken band kan gepersonaliseerd worden door een eigen embleem erop te laten maken. Rick: “Dit is een gratis optie en het is leuk voor kinderen om een eigen embleem te hebben op hun broodtrommel.” De broodtrommel, met een afmeting van 20x13x6,5 cm is te koop voor 24,95 euro en kan alleen via www.coolitstore.nl gekocht worden. “We hebben honderd broodtrommels ingekocht en de verkoop is al begonnen. Er worden al veel lunches in deze unieke broodtrommel meegenomen naar school, maar ook naar kantoor”, laat Rick trots weten.

De broodtrommel met coolpack