Onze Topchefs hard aan het werk tijdens het maken van de tapas hapjes
Onze Topchefs hard aan het werk tijdens het maken van de tapas hapjes Foto: Stichting MeeDoen Son en Breugel

Topchefs maken heerlijke tapas hapjes tijdens de MeeDoen Kookworkshop

Algemeen

Son en Breugel - Na het succes van de Sparkling Dinner-kookworkshop van afgelopen januari was het weer tijd om een nieuwe kookactiviteit te organiseren. Na het versturen van de uitnodigingen stroomden de aanmeldingen weer binnen.
27 topchefs hebben op 22 maart samen heerlijke tapasgerechtjes gemaakt in lunchroom De Komeet. Dit is een fijne, ruime en rustige plek voor onze jongeren om te koken. Om 16.00 uur werd iedereen ontvangen door onze vrijwilligers en zijn we direct van start gegaan met de bereiding van de gerechten.

Op het menu stonden: groentesoep, canapés met gerookte kip en mango, meloen-hamspiesjes, carpaccio-lepel, gevulde eitjes, mini-hamburgers, empanada’s, wraps, pastasaladespiesjes, mini-quiche lorraine, tramezzini ei-tomatentapenade en ten slotte nog een heerlijk aardbei-oreotoetje als dessert.

De jongeren hebben alle gerechten helemaal zelf gemaakt. Door de vooraf gemaakte, duidelijke werkinstructies kon iedereen gericht met zijn of haar taak aan de slag. Daarna mochten de topchefs als gast aan tafel en werden alle gerechten per ronde uitgeserveerd door de vrijwilligers. Om 18.30 uur ging iedereen moe, maar met een volle buik weer naar huis.

We willen onze vrijwilligers bedanken voor hun hulp bij deze activiteit. We hebben weer genoten!

Heb jij een beperking en/of vind je het lastig om aan te sluiten binnen het reguliere aanbod in Son en Breugel? Wil je graag met ons meedoen en leuke, fijne vriendschappen sluiten? Meld je dan aan bij stichting MeeDoen S&B via mail: info@meedoensenb.nl. Website: www.meedoensenb.nl.