Seminarie Beekvliet 1940
Seminarie Beekvliet 1940 Foto: ingezonden

Excursie naar de Gijzelaarskampen in Sint-Michielsgestel

Algemeen

Sint-Michielsgestel/Son en Breugel - Erfgoedvereniging Son en Breugel nodigt u uit om deel te nemen aan de excursie naar de Gijzelaarskampen in Sint-Michielsgestel op zondag 27 augustus met lezing en inleiding op het thema Gijzelaars en een bezoek aan de kamers waar de gijzelaars verbleven.

De Beekvlietboerderij wordt ingezet om de verhalen van en over de gijzelaars niet verloren te laten gaan. Het in stand houden van de Beekvlietboerderij als ‘Lieu de Mémoire” in Sint-Michielsgestel zorgt ervoor dat er een centrale plek is, waar het verhaal van de gijzelaars kan worden gehoord, gezien en beleefd. Als restant van het landgoed, samen met Engelse Tuin en het Duitse Bos van het vroegere kleinseminarie Beekvliet, vormt de Beekvlietboerderij van 1897 samen met het Rijksmonument Beekvliet een ensemble waar volgens overlevering “de sfeer van de oorlogsgijzeling bijna voelbaar is.”

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:
14.00 uur: Ontvangst in de Beekvliet Boerderij door gastheer Koos Loose, met koffie en thee.
14.15 uur: Lezing en inleiding op het thema “Gijzelaars”
14.45 uur: Bezoek aan de 10 kamers met tien thema’s over leven en activiteiten van de Beekvlietgijzelaars
16.00 uur: Nazit

Iedereen gaat met eigen vervoer naar de Beekvlietboerderij, Seminarielaan 3, 5271 SG Sint-Michielsgestel. Voor leden bedraagt de bijdrage € 10,-. Voor niet-leden/introducés is dit € 15,-. Wij verzoeken u het verschuldigde bedrag bij inschrijving te voldoen op rekening NL73RABO0198 8706 63 t.n.v. Erfgoedvereniging Son en Breugel.

Als u nog wilt deelnemen vragen wij u te informeren of er nog plaats is bij Thom van Dommelen, Amerikalaan 24 te Son via het e-mailadres: secretaris@ergfoedvereniging-sonenbreugel.nl of telefonisch op: 06-28203706