Hooidonkviering
Hooidonkviering Foto: Ingezonden

Hooidonkviering Nederwetten

Algemeen

Son en Breugel/Nederwetten - Op zondag 3 september vindt weer de jaarlijks Hooidonkviering plaats in Nederwetten, in het Heilig Kruispark achter de watermolen. Het Heilig Kruispark is in de loop der jaren een plek geworden van stilte en bezinning. 

Het park met de kapel, de kruiswegstaties van keramiek en het Mariabeeld als patrones van Hooidonk vormen een harmonieus geheel met de omgeving. Het is een plaats waar je geniet van het ruisen van de wind door de populieren en het voortkabbelen van het water van de Dommel, een plaats die met hart en ziel door de vrijwilligers van de parochie wordt onderhouden. In plaats van een eucharistieviering is dit jaar gekozen voor bezinning en overweging.

Het is een viering waarin we stilstaan bij de vijf momenten uit het lijden van Christus, waar vrouwen, met name zijn moeder Maria, bij betrokken zijn.
Staat zij symbool voor alle moeders? Dus niet alleen voor hen wier schoot kinderen heeft gebaard, maar vooral voor hen wier schoot ook een rustplaats is geworden wanneer moeders het levenloze lichaam van hun kind in hun armen hebben.

De viering begint om 9.30 uur en de bezoekers worden uitgenodigd om biddend en zingend mee te lopen langs de vijf momenten die door staties worden afgebeeld. Voor hen die wat moeilijk ter been zijn, worden er stoelen geplaatst. We rekenen op goed weer; is het dat niet, dan vindt de viering plaats in de Lambertuskerk in Nederwetten.