Expositie Eric Somers 3 september
Expositie Eric Somers 3 september Foto: Ingezonden

Opening expositie Erik Somers met klassiek concert in het Dommelhuis

Algemeen

Son en Breugel -Erik Somers: “In de jaren ‘80 ben ik begonnen met tekenen en schilderen met olieverf. In mijn tienerjaren ben ik naar de Grafische MTS gegaan en heb ik mij verder ontwikkeld met mijn tekentechnieken. Pas in een later stadium ben ik acrylverf als materiaal gaan gebruiken. 

Ik ben altijd blijven schilderen, maar met een druk gezinsleven is het tijdelijk wat minder frequent geweest. Toen ik wat meer tijd kreeg heb ik me ingeschreven bij de Volksuniversiteit om verschillende technieken te leren en een eigen stijl te ontwikkelen. Daar bleek al snel dat ik gelukkig uit mijn talent nog heel veel energie kon halen, en er volgden al snel nieuwe cursussen die mij inspireerden. Na een zoektocht van uitproberen en ontwikkeling ben ik erachter gekomen dat mijn passie ligt bij portretten, en dan portretten in de breedste zin van het woord; ieder portret op een eigentijdse en unieke manier in beeld brengen. Het zoeken, verzamelen en combineren van allerlei soorten ondergronden om daarna uit te proberen welke techniek het beste hierop tot zijn recht komt. Ieder portret heeft daarom vaak een mix van allerlei soorten materialen en teken- en verftechnieken. Hiermee worden mijn nieuwsgierigheid, ontwikkeling en creativiteit gevoed.”

Tijdens de opening verzorgen leden van het Brabants Barok Consort het concert. Ze spelen werken van G.F. Händel, G. Tartini en J.S. Bach. De opening van de expositie is zondagmiddag 3 september in het Dommelhuis om 14.00 uur. Om 14.30 uur is de officiële opening en begint het concert. Toegang is gratis.