vv Nijnsel
vv Nijnsel Foto: Ingezonden

Aftellen naar Nijnsels feestweekend…

Algemeen sport

En op donderdag 31 augustus volgt dan de ‘ignition’!

Son en Breugel - Een voorproefje van niveau was natuurlijk het zeer geslaagde bezoek van de Champions World Cup Vrouwen op Hemelvaartsdag 18 mei jongstleden. Op donderdagavond 31 augustus treedt Nijnsel Heren 1 aan tegen een Legendary Team, of in beter Nederlands, een Team op Leeftijd, maar niet minder ambitieus.
Vooraf wordt kennisgemaakt met de nieuwe hoofdsponsor, Van Happen Containers, samen duurzaam ondernemen. Op deze avond ontvangen alle leden een geschenkbon van, natuurlijk, Sint-Oedenrode, die kan worden besteed bij diverse Rooise ondernemers, het prachtige jubileummagazine, en de spelers een paar nieuwe sokken.


Op vrijdagmorgen 1 september komen na het ochtendgloren de kleintjes aan hun trekken als niemand minder dan Luuks Poppentheater op het sportpark verschijnt.
Vrijdagmiddag gaat de leeftijd van de gasten vervolgens drastisch omhoog, want dat staat er een evenement voor senioren op het programma met als muzikaal middel- en hoogtepunt, alom bekend in Rooi en verre omstreken, niemand minder dan Nico van de Wetering, geflankeerd door de lokale vedette Rian van Langen; nostalgie van het zuiverste (Dommel)water.
En in de avond wordt het helemaal een spektakel, want dan krijgen we het befaamde ‘Bier en Ballen’ met muziek, anekdotes en unieke filmbeelden uit de voetbalwereld, met mannen van naam en faam achter de tafel, onder anderen Sjourd Mossou, Sierd de Vos, Stan Valckx en Björn van der Doelen; allemaal goed van de tongriem gesneden.

Op zaterdagmiddag 2 september krijgen we de grootste baltovenaar op bezoek die Nederland rijk is: ‘Touzani Live’. Dat wordt echt een spectaculair optreden waar heel veel belangstelling voor is. ‘s Avonds opnieuw een keur aan muzikale artiesten die er hun specialiteit van hebben gemaakt hun publiek optimaal te vermaken. Wat te denken bijvoorbeeld van Danny Canters en zanger Bas… die hebben hun naam en faam al in een ver verleden gevestigd in de muziekwereld. Op zondag 3 september ten slotte een gratis lunch voor alle leden, dorpelingen, supporters, sponsors, sympathisanten, kortom, iedereen die vv Nijnsel een warm geelblauw hart toedraagt.
Alle evenementen vinden plaats op sportpark Den Eimert, waar dat weekend ook een hospitality paviljoen is opgetrokken. Voor sommige evenementen geldt een entreeprijs; voor aanvangstijden en tickets, zolang de voorraad strekt, bezoek www.75vannijnsel.nl.