Scouting Mgr. Bekkersgroep
Scouting Mgr. Bekkersgroep Foto: Ingezonden

Scouting Mgr. Bekkersgroep start seizoen met ‘overvliegen’

Algemeen

Son en Breugel - Geheel volgens traditie heeft Scouting Mgr. Bekkersgroep afgelopen zaterdag het seizoen geopend met het overvliegen. Het overvliegen bestaat uit twee delen: kinderen die oud genoeg zijn vliegen over naar de volgende speltak, en nieuwe kinderen worden welkom geheten met het invliegen. Dit jaar vlogen er ruim 20 kinderen in en vlogen er vijf kinderen over van de Welpen naar de Scouts.

De overvliegbaan bestond dit jaar uit vijf onderdelen. De kinderen begonnen met het aantrekken van een tuigje voor de metershoge toren met tokkelbaan, waar de kinderen vanaf mochten roetsjen. Voor de meeste kinderen supergaaf, maar voor sommige ook erg spannend!

Na de tokkelbaan was het tijd voor het volgende deel van de baan, waarbij ze goed vies en nat werden, iets wat écht bij het overvliegen hoort. Dit deel begon bij het slingertouw, waarbij het de bedoeling was om droog naar de overkant te slingeren, wat niet iedereen lukte. Vervolgens moest er onder een zeil doorgekropen worden; appeltje-eitje zou je zeggen, maar onder dat zeil zat een grote bak met water. Droog erdoorheen kruipen was dus absoluut geen optie! 

Daarna werd de behendigheid getest op de rolbaan vol met tonnen en het parcours werd afgesloten met een grote glijbaan die eindigde in een bak met water. Daar werd iedereen nog getrakteerd op een verrassing. De oudere kinderen stonden namelijk klaar om iedereen te voorzien van een portie meel, iets wat in combinatie met water zorgt voor een hele plakkerige en smerige boel. 

Na het succesvol afleggen van het parcours onder luid applaus en aanmoediging van de aanwezige ouders, zijn de kinderen officieel in- en overgevlogen; tijd om thuis lekker te douchen en schone en droge kleren aan te trekken.

Het nieuwe seizoen is hiermee geopend en alle speltakken hebben vanaf zaterdag weer elke week opkomst.