Afbeelding
Foto: Ingezonden

GGD Brabant-Zuidoost start groepsvaccinaties tegen DTP, BMR, HPV en Meningokokken

Algemeen

Ruim 43.000 kinderen (vanaf 9 jaar) uit de regio Eindhoven ontvangen vanaf 19 september 2023 een uitnodiging voor hun gratis vaccinaties voor BMR/DTP, HPV en Meningokokken. GGD Brabant-Zuidoost vaccineert kinderen in de periode van 2 oktober t/m 2 november op een priklocatie in de buurt. Alle kinderen die in aanmerking komen, ontvangen verdeeld over meerdere rondes een uitnodiging van het RIVM via de post.

Wie krijgen een uitnodiging?
- BMR/DTP: alle kinderen die geboren zijn tussen 1 juli en 31 december 2014
- HPV: alle jongeren die geboren zijn in 2013, 2011, 2010, 2007 en 2005.
- Meningokokken ACWY: alle jongeren geboren in 2009 die hun vaccinatie in het voorjaar hebben gemist.

GGD staat op een priklocatie in de buurt
Inge Soetens, programmacoördinator rijksvaccinatieprogramma bij GGD Brabant-Zuidoost, vertelt: ‘Twee weken van tevoren ontvangen kinderen een uitnodiging via het RIVM per post. De post komt in 2 rondes: half september en half oktober. De kinderen uit Son en Breugel kunnen de prik halen bij Tennishal de Vijfkamp in Eindhoven.

Kom op het voorgestelde tijdstip 
Janneke Buissink, tevens programmacoördinator, vult aan: ‘We vragen je om echt op het tijdstip uit jouw brief te komen. Het blijft een logistieke puzzel en je helpt ons zo enorm. Kun je echt niet komen? Dan ben je van harte welkom op het inloopmoment op 20 oktober of 2 november op de Antoon Coolenlaan 5 in Eindhoven. Kijk op onze website www.ggdbzo.nl voor de actuele tijden.’

Kinderen uit hetzelfde gezin
Soms komen er meerdere kinderen in één gezin in aanmerking voor een prik. Zij mogen de prik op dezelfde tijd komen halen en kiezen voor één van de tijdstippen uit de brief. Het is niet nodig om hiervoor te bellen. Ouders en kinderen kunnen samen naar de prik locatie komen.