Seizoen Sjors Sportief en Sjors Creatief is begonnen
Seizoen Sjors Sportief en Sjors Creatief is begonnen Foto: LEVgroep

Seizoen Sjors Sportief en Sjors Creatief is begonnen

Algemeen

Son en Breugel - Het Sjors-seizoen is weer geopend. Vorige week woensdag hebben alle basisschoolkinderen uit Son en Breugel het welbekende Sjors-boekje ontvangen, een boekje vol met leuke kennismakingsactiviteiten bij diverse organisaties in Son en Breugel en omgeving. In de afgelopen jaren is het aanbod steeds gevarieerder geworden, waardoor de naam eigenlijk al niet meer volledig de lading dekt. Snorkelen, ultimate frisbee, op ontdekkingstocht in een moestuin, workshop Artificial Intelligence, toneelles, scouting, muziekles, schilderen, yoga, een kookworkshop, zomaar een greep uit de aangeboden activiteiten. 

Net als voorgaande jaren vond ook nu weer op één van de basisscholen de officiële kick-off plaats, dit jaar op basisschool De Ruimte. De jeugdgemeenteraadsleden Sophie Roddeman en Guusje von Kriegenbergh mochten de aftrap doen en vertelden hun medeleerlingen in mooie woorden over dit project. Omdat de kick-off van Sjors kort op de Kinderboekenweek valt dit jaar, was er besloten om direct een koppeling te maken met beide projecten. Wethouder Jelle de Jong werd daarom uitgenodigd om een verhaal voor te lezen, wat direct door een aantal kinderen en de Sjors-mascotte werd uitgespeeld op het toneel. Een verhaal over een verstopt toilet dat overstroomde zorgde voor de nodige hilariteit onder de kinderen en docenten. Hierna zijn de klassen zelf nog aan de slag gegaan om dit verhaal op een creatieve manier verder vorm te geven. Een mooi en creatief begin van hopelijk een mooi Sjors-jaar.

Benieuwd naar het aanbod van Sjors? Ga dan naar www.sjorssportief.nl en kijk welke activiteit jij uit wilt proberen. Wil jij als vereniging nog een aanbod aanmelden, dan kan dat nog steeds. Ook hiervoor ga je naar de site van Sjors en meld je het aanbod aan.

Heb je vragen over Sjors Sportief/Sjors Creatief, neem dan contact op met Marijke Muller van LEVgroep Son en Breugel via marijke.muller@levgroep.nl..