Tannie van Loon
Tannie van Loon Foto: Sons Kamerkoor

Kerstconcert 10 december in Genovevakerk

Algemeen

Son en Breugel - Traditiegetrouw geeft Stichting Vollebregt Orgel elk jaar in de weken voor kerst een concert in samenwerking met een koor uit Son en Breugel; dit jaar is dat projectkoor QuodLibet o.l.v. Marion de Wit. Zondag 10 december 15:00 -16:15 uur. 

Het koor, waarvan de wortels in Son en Breugel liggen, heeft in zijn (bijna) 20-jarig bestaan een goeie reputatie opgebouwd. Ze luiden met dit concert hun jubileumjaar in: volgend jaar zal er een Vivaldi-project volgen in de Catharinakerk in Eindhoven op 15 juni 2024.

Het orgel in de Sint-Genovevakerk te Breugel wordt bespeeld door Tannie van Loon. Het werd gebouwd door orgelbouwer Johannes Vollebregt & Zoon en opgeleverd in maart 1854. Vollebregtorgels worden gerekend tot de beste die in Nederland gemaakt zijn. Ook het Breugelse orgel heeft een zeer goede naam bij organisten en muziekkenners, mede vanwege de goede akoestiek die de Sint-Genovevakerk bezit. 

Recentelijk heeft de kerk nieuwe glas-in-loodramen gekregen. Nog een reden om te komen luisteren naar de prachtige klanken van het Vollebregtorgel en het koor, en ondertussen te genieten van wat je ziet. Het wordt gegarandeerd een middag die je meeneemt op weg naar kerst...