Sax4Five
Sax4Five Foto: Ingezonden
regio

Gevarieerd Podium OpMaat-concert met veel blaastalent

Algemeen

Son en Breugel/Sint-Oedenrode - Het Podium OpMaat-concert op zondag 25 februari wordt gevuld door blazers. Sax4five is een kwintet met vier soorten saxofoons. Eleanor de Groot zal met haar leerlingen de houtblazers vertegenwoordigen. 

Vlak na de start van muziekvereniging Meierijstad is het kwintet Sax4five gevormd. De leden van het kwintet zijn Francé Beks, Heleen van Kessel, Marjolein Rombout, Colette Danse en Mark de Bie. Naast het feit dat het enthousiasme voor het maken van muziek er bij hen vanaf spat, willen ze ook anderen graag blij maken met muziek. Het hele jaar door proberen ze dan ook regelmatig op te treden. Zelfs in de coronatijd zaten deze muzikanten niet stil. Zo hielden ze balkonconcerten met het publiek op hun eigen balkon en Sax4five op straat of in de binnentuin en gaven ze onlangs nog een optreden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Sax4Five speelt een breed repertoire. Tijdens het Podium OpMaat-concert zullen ze dit ook laten horen: van gospels tot Elvis Presley en van de tango tot de Muppets, het komt allemaal voorbij. 

Eleanor de Groot hebben we al vaker met leerlingen mogen zien bij Podium OpMaat. Ze doceert blokfluit bij Phoenix Veghel, Regionale Muziekschool Den Bosch en MéDèZ in Boxtel. Naast de inspirerende wijze waarop ze haar leerlingen muzikaal laat groeien, is ze zelf ook een begenadigd uitvoerend musicus. Ze studeert ook nog altviool bij Gisella Bergman. 


Eleonor de Groot - Ingezonden

Het programma dat Eleanor met haar leerlingen brengt is Iers georiënteerd. Edda, Daan, Judith en Bieke hebben al vele jaren les van Eleanor de Groot. Zij zullen het publiek meenemen op een muzikale rondreis door Ierland. Evergreen ‘The Wild Rover’ kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. 

Het Podium OpMaat-concert, georganiseerd door het Roois Kultuur Kontakt, is op zondag 25 februari in De Knoptoren in Sint-Oedenrode. De aanvang is 11.30 uur. Kaarten bestellen gaat eenvoudig via de site rooiskultuurkontakt.nl De kaartjes kosten € 7,50 en tot 18 jaar € 3,-. Aan de zaal zijn ook kaarten te koop; die kunnen alleen met pinbetaling worden voldaan.