De Waterengel
De Waterengel Foto: Ingezonden

Stukje Son en Breugel aanwezig bij 1e vaart Waterengel

Algemeen

Son en Breugel/Den Bosch - Omdat de haven van Son nog gesloten is, vertrekt zaterdag 9 maart rondvaartboot De Waterengel voor een eerste echte ‘zorgvaart’ vanuit de haven van WSV Viking in Den Bosch. Met Kevin Keepers als een van de eregasten op deze vaart, gesponsorde vlaai van Houwens Vlaai, en vele vrijwilligers uit Son en Breugel, heeft het tóch een Son en Breugels tintje!

Om 10.30 uur is iedereen die 1e tocht wil uitzwaaien welkom in de Vikinghaven in Den Bosch. Verwelkomd door een shantykoor zal de boot rond 11.30 uur het startschot krijgen van ‘mister startschot’ Johan Vlemmix. De boot zal met 2 eregasten in een rolstoel en 2 eregasten met dementie, samen met hun naasten, een korte tocht maken over de Ertveldplas. De eregasten zijn lang betrokken bij het project door eigen inzet of dat van hun naasten. Na de tocht mogen overige aanwezigen ook nog even een klein stukje meevaren. Na bijna 5 jaar sinds de start van de droom is het dan eindelijk zover.

Rondvaartboot De Waterengel is een unieke boot die wordt ingezet om tochten voor mensen met dementie of met een meervoudige beperking te realiseren. De kleinschalige, knusse boot is rolstoeltoegankelijk voor maximaal 10 rolstoelen per tocht, flexibel in te delen en dementievriendelijk. Dankzij bijdragen van vele fondsen kunnen de tochten tegen lage kosten worden aangeboden voor de doelgroep.

Uitnodiging 1e tocht Waterengel