Foto van Marij Wagenaar van fotogroep De Vriendschap
Foto van Marij Wagenaar van fotogroep De Vriendschap Foto: Marij Wagenaar
Regio

Ton Geers exposeert tijdens groepstentoonstelling landschapsfotografie

Algemeen

Son en Breugel/Sint-Oedenrode - Je komt ze regelmatig tegen in het veld in de omgeving van Sint-Oedenrode, de fotografen van fotogroep De Vriendschap. Met de camera in de hand zijn ze op jacht naar wat het landschap aan flora en fauna te bieden heeft. Maar er zijn er ook die voor dat speciale vogeltje of een bijzonder landschap door Nederland of Europa trekken, en zelfs de hele wereld over gaan om hun fraaie plaatje te maken. Het resultaat vindt u op 16 en 17 maart tijdens een expositie in De Loop’r in Olland. Onze dorpsbewoner Ton Geers is één van hen.

Vriendengroep met 25 leden
De fotogroep kent 25 enthousiaste leden die elke maand een avond in De Loop’r bij elkaar komen om op een vriendschappelijke wijze hun foto’s te bespreken. Regelmatig is er een externe spreker die binnen de thema’s natuur- of landschapsfotografie een presentatie geeft. Deze presentaties vormen tevens het thema voor de foto-opdracht die de leden mee naar huis krijgen. Het resultaat van de opdracht wordt tijdens de volgende bijeenkomst behandeld.

De expositie toont zo’n 72 foto’s 

Dat samen fotograferen heel leuk kan zijn, bewijst het aantal deelnemers aan de groepsuitjes in binnen- en buitenland die door de groep door het jaar heen georganiseerd worden. Het is dan niet alleen het met vol enthousiasme fotograferen, maar vooral ook de gezelligheid die het uitje bepaalt. Eenmaal per jaar houdt de groep een expositie waar het mooiste werk van het jaar, na een selectie door de groep, gepresenteerd wordt.
Enkele leden hebben zich gespecialiseerd in het maken van audiovisuele presentaties. Tijdens de expositie worden er drie van deze AV-presentaties doorlopend getoond.

U mag kiezen!
De expositie toont zo’n 72 foto’s. Het is heel divers werk, van macro-opnamen van insecten en planten tot foto’s van weidse landschappen. De expositie is op zaterdag 16 maart van 11.00 tot 18.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken. De expositie kent ook een publieksprijs. U als bezoeker mag uw stem uitbrengen voor de drie mooiste foto’s van de expositie. De winnaar ontvangt de Publieksprijs 2024. Maar u kunt ook een foto naar keuze winnen. Hiervoor koopt u een lotje, en op zondagmiddag 17.00 uur wordt het winnende lot getrokken. De winnaar wordt persoonlijk op de hoogte gesteld. Voor de jeugdige bezoekers is er een fotospeurtocht waaraan de jeugd van de basisscholen gratis mee kan doen.

Nieuwe website
Fotogroep De Vriendschap heeft sinds 1 maart een nieuwe website met informatie over de groep en vooral veel foto’s, gemaakt door de leden. Een aantal leden heeft op de website een eigen fotopagina waarop een selectie van de foto’s getoond wordt. Je vindt de website via www.fgdevriendschap.com.

De leden van fotogroep De Vriendschap ontmoeten u graag tijdens de foto-expositie ‘De natuur in beeld’ op 16 en 17 maart in de Loop’r in Olland, Pastoor Smitsstraat 40, 5491 XP Sint-Oedenrode. U bent van harte welkom.