De milieustraat op Ekkersrijt in Son en Breugel
De milieustraat op Ekkersrijt in Son en Breugel Foto: MooiSonenBreugel

Gemeenteraad kiest voor een duurzame Milieustraat

Algemeen

Son en Breugel - Op 22 juni 2023 heeft de gemeenteraad besloten om de Milieustraat te renoveren en de toegankelijkheid te verbeteren, waarvoor in totaal €693.138,- is gereserveerd. Tijdens de verdere uitwerking van de plannen is er een keuze ontstaan tussen traditioneel bouwen en circulair en modulair bouwen, het slim toepassen van nieuwe materialen en of hergebruiken van bestaande materialen. Het college heeft gekozen voor de laatstgenoemde optie, omdat deze beter aansluit bij de gemeentelijke ambities. Deze keuze vereist een extra investeringskrediet van €175.000,-.

Redactie: Adrie Neervoort

Op donderdag 7 maart waren de verschillende politieke partijen in de raad het erover eens dat het kiezen voor circulair en modulair bouwen de extra investering van €175.000,- meer dan waard is. Hierdoor zal de nieuwe Milieustraat in Son en Breugel in totaal bijna €900.000,- kosten.

De keuze van de politiek is niet alleen gebaseerd op het streven naar een circulaire economie, maar moet ook gezien worden als een bijdrage aan een duurzame toekomst voor de gemeente en haar inwoners, zo kan geconcludeerd worden.

De werkzaamheden aan de oude Milieustraat zijn zo ingrijpend dat deze eind dit jaar minstens anderhalve maand gesloten zal zijn. Inwoners van de gemeente Son en Breugel kunnen dan tijdelijk gebruik maken van de Milieustraat in Lieshout.