Lydia Foolen
Lydia Foolen Foto: Wil Feijen

Lydia Foolen ontvangt hoge carnavalsonderscheiding de Zilveren Krut

Carnaval

Son en Breugel - Tijdens de tweede zittingsavond van carnavalsvereniging De Krutjesrapers werd afgelopen zaterdag de Zilveren Krut uitgereikt aan de zeer bekende en gewaardeerde inwoner van Son en Breugel, Lydia Foolen. Voorzitter Ronald Brekelmans onderbrak samen met het bestuur halverwege de avond het programma om Lydia Foolen te verrassen met deze eervolle onderscheiding.

Redactie: Adrie Neervoort

“Hoewel Lydia niet altijd in de schijnwerpers staat, is ze een onmisbare kracht achter de schermen van het carnavalsgebeuren in Krutjesgat. Met toewijding die teruggaat tot 1996 heeft Lydia een onuitputtelijke inzet getoond voor het feestelijke hart van de gemeenschap”, begon Ronald Brekelmans zijn introductie van Lydia Foolen.

Toegewijd
Gedurende zeven jaar was ze een actief lid van de zittingsavondcommissie, maar haar betrokkenheid strekte verder. Lydia is nog steeds een toegewijd lid van de decorcommissie, waar ze samen met haar medecommissieleden adembenemende decors creëert en haar stempel drukt op de prinselijke onderscheiding. Als vrijwilliger speelt Lydia ook een cruciale rol bij de Creascholendag, waar basisscholieren hun creatieve ideeën delen en de carnavalsgeest aan de jongere generatie doorgeven.

Volgens het bestuur genoeg reden om haar te eren met de Zilveren Krut. Een zichtbaar verraste Lydia Foolen werd het podium opgeroepen samen met haar gezin. Dat de Krutjesrapers wat voor elkaar over hebben, werd duidelijk toen tot grote verbazing van Lydia Foolen haar moeder in haar rolstoel naar het podium werd gebracht. Zij was door de Krutjesrapers opgehaald zodat zij samen met haar dochter dit moment kon vieren. Zo blijkt waardering meer dan alleen een onderscheiding te zijn bij deze vereniging.

De Zilveren Krut, de op een na hoogste carnavalsonderscheiding in Son en Breugel, is een welverdiende erkenning voor Lydia Foolen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor het carnaval in Krutjesgat.

“Lydia’s toewijding en bijdragen zijn een inspiratie voor ons allen en maken haar een waardevol lid van onze carnavalsfamilie”, aldus Ronald Brekelmans namens het bestuur van CV De Krutjesrapers.

Lydia Foolen ontvangt hoge carnavalsonderscheiding de Zilveren Krut uit handen van voorzitter Ronald Brekelmans
Lydia Foolen ontvangt hoge carnavalsonderscheiding de Zilveren Krut uit handen van voorzitter Ronald Brekelmans
Een trotste Lydia Foolen met enkele familieleden met vooraan de moeder van Lydia