Winnaars FijnFisjenie?!
Winnaars FijnFisjenie?! Foto: Ingezonden

Winnaar kaarten voor Fijnfisjenie Café

Carnaval

Son en Breugel- Winnaar van 5 kaarten voor het Fijnfisjenie Café doet samen met Christel en Jordy het licht uit! 

Vorige week vroegen we om een foto van de meest unieke carnavalsoutfit van vroeger. Of het nu ging om de meest kleurrijke outfit, de mooiste schmink of een prachtig koppel, wij wilden die foto’s zien! Uit de vele inzendingen hebben we geloot en Liesbeth Roijen-Verbruggen is de winnaar. Ze staat op de foto samen met Ruud Roijen, verkleed als twee blauwe konijnen!

Al jaren staan zij samen tijdens de optocht in Son en Breugel verkleed als twee blauwe konijnen langs de kant. Ze delen worteltjes uit aan deelnemers en andere kijkers, en soms worstjes, kaasjes en een enkele keer een klein borreltje. Inmiddels weten veel vaste optochtlopers dat ze daar staan, en ook de kinderen hoeven ze niet meer te vertellen waar ze de optocht bekijken: dat is vaste prik bij Mien Kwek voor de deur.

Een aantal jaren geleden vertelde een oud-collega van Ruud tegen haar kinderen dat ze naar de carnavalsoptocht gingen kijken. Één van haar kinderen vroeg toen: “Gaan we dan weer bij die blauwe konijnen staan?” Ze hebben tijdens de optocht al veel plezier, en na de optocht gaan ze de tent in om de uitslag mee te maken. Dat is carnaval ten voeten uit: alle leeftijden verkleed in de tent. Geweldig!