Bart Wolfs
Bart Wolfs Foto: Ingezonden

Expositie Bart Wolfs in het Dommelhuis

Cultuur

Son en Breugel - Bart Wolfs (89), een gepassioneerde amateur-kunstschilder en inwoner van Son, heeft van zondag 30 juli t/m donderdag 31 augustus een expositie in het Dommelhuis. Geboren in het pittoreske Beesel (Limburg) in 1934, had Bart Wolfs al op jonge leeftijd een liefde voor kunst. Na het afronden van zijn middelbare school ging hij naar Delft om bouwkunde te studeren. Na zijn afstuderen vond hij werk als ingenieur (docent) aan de Technische Universiteit in Eindhoven, waar hij zijn vaardigheden en creativiteit kon benutten. 

Terwijl Bart zijn professionele carrière voortzette, ging hij ook schilderen. Hij nam schilderles bij gemeenschapshuis De Lievendaal in Eindhoven en vervolgens in het HOi-Huis in Son, en daarnaast gaf hij zelf ook graag les aan vele enthousiaste amateur-schilders. Hij bracht ook regelmatig schildervakanties door in Frankrijk, waar hij zichzelf onderdompelde in de prachtige landschappen en de lokale cultuur. 

Nu, vele jaren later, worden Barts passie en toewijding beloond met zijn eigen expositie in het Dommelhuis. Deze tentoonstelling is een mooie verzameling van het werk van Bart.