Help een nieuwkomer integreren en wordt vrijwilliger
Help een nieuwkomer integreren en wordt vrijwilliger Foto: Ingezonden

Help een nieuwkomer integreren en word vrijwilliger

Human Interest

Son en Breugel - Nieuwkomers in Nederland leren in een participatieverklaringstraject over de kernwaarden van de Nederlandse samenleving zodat zij goed kunnen integreren. Onderdeel hiervan is een excursie in Son en Breugel waarbij een wandeling door het dorp gemaakt wordt en de deelnemers uitleg krijgen over belangrijke locaties in het dorp.

Zo wordt het Dommelhuis bezocht waarin het CMD en de bibliotheek te vinden zijn, een bezoekje aan het gemeentehuis staat op het programma, het terrein van Zonhove wordt bezocht, en bij Berkenstaete wordt ook even binnengelopen. Dit uitstapje wordt begeleid door twee vrijwilligsters van Vluchtelingenwerk: Marieke Platje en Hermien van de Ven.

Dit is één van de activiteiten die door vrijwilligers van Vluchtelingenwerk uitgevoerd worden. Zo zijn er ook vrijwilligers die vluchtelingen met een verblijfsvergunning helpen om wegwijs te worden in de Son en Breugelse samenleving en hen ondersteunen bij het regelen van allerlei zaken als zij hier komen wonen. Er zijn ook vrijwilligers die als taalcoach of conversatiegroepbegeleider de vluchtelingen helpen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Kortom, er is van alles te doen en de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk zijn op dit moment dringend op zoek naar nieuwe collega’s. Misschien is het ook iets voor jou. Wil je meer informatie of eens horen van een vrijwilliger hoe het in de praktijk is? Neem dan contact op met de LEVgroep via teamsonenbreugel@levgroep.nl of 0499-475361.