Afbeelding

Blue Monday, geeft ons kleur

Algemeen

Son en Breugel - Vandaag is het Blue Monday, de meest deprimerende dag van jaar. Elke dag heeft tegenwoordig wel een bestemming. Zo hebben we moederdag, secretaressedag, dierendag, de dag van Alzheimer ga zo maar door.

En vandaag is het de depridag. Voor veel mensen schijnt dit te maken te hebben met het feit dat de goede voornemens mislukt zijn, de bankrekening na de dure decembermaand leeg is en de zomervakantie nog ver weg lijkt. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Ergens een 'blauwe maandag blijven', betekent dat je ergens heel kort bleef en blij was weer weg te kunnen.

Al die dagen geven maar drukte in mijn hoofd. Waar moet ik morgen weer allert op zijn? Ik kijk in mijn agenda. Pff……… morgen is het gelukkig rustig. Door niemand nog geclaimd. Dat kan niet waar zijn! Ik heb deze dag gelijk vast laten leggen als "De MooiSonenBreugelDag."  Want hierna volgen nog 349 dagen tot het einde van het jaar om te genieten van onze krant.