Cor Burger
Cor Burger Foto: Wil Feijen

De Blote Billen van de Keizer nieuwe voorstelling toneelgroep Maan

Algemeen

Theater dat weinig om het lijf heeft
Toneelgroep Maan speelt binnenkort haar nieuwe voorstelling: 'De Blote Billen van de Keizer'. Een vrije bewerking door Cor Burger van het klassieke sprookje 'De nieuwe kleren van de Keizer'. Zoals we mogen verwachten, maakt Toneelgroep Maan er weer een dolle boel van in deze voorstelling, die weinig om het lijf heeft. Of juist weer niet? Ze hebben daarom een kijkwijzeradvies uitgebracht. Deze voorstelling is uitsluitend geschikt voor kinderen van 5 tot 105 jaar. Hierop zal overigens streng gecontroleerd worden bij de kaartcontrole. Dus, als je toegelaten bent, laat dan je buik én kadetten maar schudden van het lachen bij dit prachtige, waargebeurde verhaal. Of is het verhaal toch niet geheel werkelijkheid? Wellicht is het Nepnieuws? Is het nu feit of fictie? Komt dat zien en oordeel zelf!

Door: Arjen Strik
Foto: Wil Feijen

Een nieuwe regisseur: enthousiast en gepassioneerd
Cor Burger is de nieuwe regisseur van Toneelgroep Maan. We spraken met hem over zijn motivatie en de totstandkoming van deze nieuwe voorstelling. "Ik heb jarenlang gewoond in Nijmegen en woon sinds een paar jaar in Son. Een dorp dat ik toch beter wilde leren kennen. Mijn kinderen volgen hier het basisonderwijs en door toeval werd ik betrokken bij het script van een productie voor basisschool de Bloktempel. Vrij snel daarna werd ik gebeld met de vraag of ik regisseur van Maan wilde worden, omdat mijn bemoeienis met dat script blijkbaar in de smaak was gevallen. Nu heb ik het druk en ben ik zo'n 140 dagen aan het spelen met mijn eigen voorstellingen. Ik ben er toch na ampel beraad geheel blanco ingestapt en daar heb ik geen spijt van. Het is een heel fijne groep om mee te werken."

Talentvol en ambitieus gezelschap
"Het is een zeer talentvol en ambitieus gezelschap, zowel qua spel, grime, decorbouw en kostuums." Cor is een enthousiaste en gepassioneerde verteller, hij vervolgt. "De groep wilde graag 'De nieuwe kleren van de Keizer' uitvoeren'. Hiervan bestond echter geen script dat ik goed genoeg vond voor een toneeluitvoering, alleen een filmscript. Ik heb toen het verhaal van de film flink bewerkt. En dat is uiteindelijk 'De blote billen van de keizer' geworden. Voor toneelscripts gelden andere voorwaarden. Je kan niet opeens zoals in een film knippen en abrupt overgaan in een andere scène. Ik heb geprobeerd er een stuk van te maken, dat voor de spelers leuk is om te spelen, maar vooral dat leuk is om naar te kijken en te beleven als toeschouwer." Bevlogen vervolgt hij zijn verhaal: "Een toneelvoorstelling bijwonen, is een geweldige beleving voor kinderen. Ze maken zelf deel uit van de voorstelling. Er staan echte mensen op het podium en anders dan bij een film reageren die op hen. En samen maken ze er een feestje van. Ik weet zeker dat de blote billen van de Keizer een fantastische, spannende, humoristische en onvergetelijke ervaring wordt voor zowel het jonge als het oudere publiek."

Toneelgroep Maan
Toneelgroep Maan is opgericht in september 2000, richt zich op familietheater en bestaat uit een team van ongeveer vijfentwintig volwassen leden en een in aantal wisselende groep jeugdleden. De voorstellingen van Maan zijn in Son en Breugel vanaf de oprichting een succes en trekken in het plaatselijke Vestzaktheater steeds volle zalen. Daarnaast wordt beperkt gespeeld in de regio.
Jaarlijks wordt met veel plezier een voorstelling op de planken gezet voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook het volwassen publiek waardeert de producties. Toneelgroep Maan brengt leuke, eigentijdse stukken met veel vaart, humor, spanning en muziek.

Uitvoering: De blote billen van de Keizer
24 februari om 15.00 uur en 25 februari om 13.00 uur, 3 maart om 15.00 uur en 19.30 uur en 4 maart om 13.00 uur in het Vestzaktheater Kerkstraat 2 Son en Breugel. Kaarten zijn te bestellen via de website van het Vestzaktheater.
Voor meer informatie www.toneelgroepmaan.nl

Afbeelding
Ingezonden 5 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 15 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 19 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 20 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 21 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 22 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel