Afbeelding
Foto: Wil Feijen
foto's

Een feest om een boom te planten

Algemeen

In samenwerking met het IVN werdt dit jaar voor de 50e keer de Nationale Boomfeestdag georganiseerd. De boomfeestdag is in Son en Breugel verdeeld over twee dagen namelijk woensdag 14 en donderdag 15 maart.

Tijdens de storm van 18 januari zijn er in 't Harde Ven veel bomen omgewaaid. Om dit te compenseren gaan de kinderen er ongeveer 100 loof- en naaldbomen terug plaatsen.
Op woensdagochtend 14 maart om 09.30 uur stonden enkele bewoners van de Zweerslaan al bij het stukje Bos voor hun huis, te genieten van het zonnetje en wat er komen ging.
Rond de klok van half tien arriveerde de leerlingen van De Stoklandschool en De Ruimte. Zij waren naar de Zwierslaan gekomen om in het bos enkele bomen te planten.
Dit deden zij na een korte uitleg door bosbouwer Bram van de gemeente, Met de woorden "over 10 jaar is het jullie bos" gaf hij het startsein aan de boomplantdag. De eerste Boom werd door Ellen van Wijk van het IVN Son en Breugel samen met de kinderen geplant. Daarna volgde er natuurlijk veel meer, enthousiast ingegraven door de leerlingen onder begeleiding van de buitendienst medewerkers van de gemeente. Later volgde nog meer scholen die bomen en struiken gingen planten, school en De Harlekijn de boomfeestdag af met het planten van struiken aan de Esdoornstraat.

Onze fotograaf Wil Feijen maakte van de boomfeestdag mooie foto's deze delen wij natuurlijk graag met u, daarom op deze zondag de gehele fotoserie van de boomplantdag online.

Aan de boomplantdag doen alle basisscholen van Son en Breugel mee. De Boomplantdag is de afsluiting van een natuureducatie programma van het IVN Son en Breugel, speciaal voor de basisscholen. Het lesmateriaal werd verzorgd door het IVN Son en Breugel met ondersteuning van de gemeente Son en Breugel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding