Afbeelding
Foto: Wil Feijen

De Malletgroep neemt ons mee op reis

Algemeen

Son en Breugel - Op 30 juni geeft Malletgroep Pro Honer et Virtute samen met Malletband Aurora een concert, onder leiding van Patrick van den Heuvel.

Door: Adrie Neervoort
Foto's: Wil Feijen

Mallet is de benaming van het "gereedschap" om muziekinstrumenten te bespelen, in dit geval dus de stok (slagwerk). Bij Pro Honere et Virtute bestaat de Malletgroep op dit moment uit een kleine dertig muzikanten. Zij beginnen vaak jong en groeien vanuit de Malletgroep door naar de Harmonie of combineren beiden.

Net als bij ieder ander concert, is er voor het concert op 30 juni door de Malletgroep al maanden geoefend. Niet alleen op de vaste repetitieavonden, ook thuis wordt er veel geoefend. Ewoud Meertens, één van de muzikanten zegt dan ook "het vereist een discipline om muziekstukken eigen te maken, maar als je iets met plezier doet gaat dat bijna vanzelf". Ewoud begon zelf als 7-jarige jongen bij de Malletgroep, nu is hij 15 jaar.

Muzikaal leider van de groep is Patrick van den Heuvel, samen met de groep bedenkt hij welke muziekstukken onderdeel uit gaan maken van het concert. "We reizen samen met het publiek muzikaal de wereld rond". Kom zaterdag naar het Percussion concert "A Musical Journey Around The World", een swingend concert van hoog niveau die u met regelmaat zal verrassen! En dat allemaal gratis, in Son en Breugel.

Afbeelding
Afbeelding