Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Voormalig pand Aldi wordt alvast gesloopt

Algemeen

Son en Breugel - Projectontwikkelaar van Stiphout is alvast gestart met de sloop van het voormalige Aldipand aan De Bontstraat. Ooit was hier de toenmalige Volkswagengarage van Bongers gevestigd maar sinsdien heeft het pand vele bestemmingen gehad. Maar nu valt het gebouw aan de sloop ten prooi ter voorbereiding op de nieuwbouw die komt langs de westelijke kant van het Wilhelminakanaal tot aan de Bontstraat.

Door: Arjen Strik
Foto's: Wil Feijen


Een mooie, vriendelijke entree voor Son
De sloop is noodzakelijk om de geplande nieuwbouw te realiseren die de binnenkomst van Son aan deze kant van de Nieuwstaat moet opluisteren en opsieren. Het plan in de Kanaalzone Son en Breugel bestaat uit drie afzonderlijke delen met ieder een eigen karakter. Zo komen er 8 luxe tweekappers met prachtig zicht op het kanaal met zijn bootjes, op de tweede locatie aan de entree van Son staat een kleinschalig appartementengebouw gepland met 21 woningen voor senioren en alleenstaanden. Aan de Bontstraat komen 10 rij-en hoekwoningen met tuinen op het zuiden.

Geen logge gebouwen maar openheid
Iedere locatie biedt een fijne woonplek voor een andere doelgroep. Maar allemaal hebben ze als gemene deler dat ze zijn ingericht met de schaal van Son in het achterhoofd. Geen grote, logge gebouwen maar openheid in een mix van lage bebouwing. En dat in een diversiteit aan prijsklassen.

Wachten op definitief vastgesteld bestemmingsplan
Omdat het bestemmingsplan nog niet definitief vastgesteld is, kan het nog enige tijd duren voordat de verdere sloop en nieuwbouw van start gaat. Tegen het in juni vasgestelde ontwerpbestemmingsplan kan men nog in beroep gaan bij de Raad van State. Maar de projectontwikkelaar vond het verantwoord om nu alvast met de sloop te starten.
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding