Afbeelding
Foto: Wil Feijen

GolfPlaza Sons Open Golftoernooi groot succes

Verenigingen

Son en Breugel - Afgelopen weekend is op de kleine, maar o zo uitdagende golfbaan van Golfclub Son met groot succes het GolfPlaza Sons Open gespeeld.

Tot 2013 vond daar het Sons Kampioenschap plaats waaraan alleen inwoners van Son en Breugel mochten meedoen. Er zijn 17 edities van gespeeld. Na enkele jaren 'pauze' was er nu voor het eerst het Golf Plaza Sons Open dat ook toegankelijk is voor golfers van elders en dat heeft de golfclub geweten. Overal kwamen ze vandaan en met een kleine honderd deelnemers was het toernooi helemaal volgeboekt. Wat een succes!

Op zaterdag speelden de hoge handicappers, de wat minder gekwalificeerde golfers zogezegd. Onder de best denkbare weersomstandigheden streden ruim 30 spelers om de Sons Open stableford trofee. Onze dorpsgenoten Harrie Maas bij de heren en Yolanda Thunnissen bij de dames gingen er met de eer vandoor.

Zondag 19 augustus was de dag voor de toppers. Verdeeld over twee wedstrijden speelden zestig goed getrainde golfers verdeeld over twee wedstrijden om de begeerde GolfPlaza Sons Open Trofee en om prachtige prijzen ter beschikking gesteld door sponsor Rick Geven van Restaurant 't Kleijn Geluck in Son. Dat leverde een prachtige strijd op met verbluffende scores. Voor de met het golf bekende lezers: een totaal score van nauwelijks boven het par van de baan niveau van zowel de winnaar van de dames als de heren zijn echt heel goed te noemen. Bij de dames won de Nuenense Nolleke van Santvoort van Golfclub Son en bij de heren was Sonnenaar Guus Hulshof van GC Gulbergen de beste.

Na afloop was er voor alle spelers van zowel zaterdag als zondag op het terras van het gezellige clubhuis een bijzonder drukke en geanimeerde nazit met een door het team van de golfclub zelf verzorgd heerlijk buffet. De voorzitter zorgde samen met de sponsoren die deze wedstrijd mogelijk maakten voor een vrolijke prijsuitreiking.

Golfclub Son mag terugkijken op een uitstekend georganiseerd en zeer geslaagde wedstrijd. Volgend jaar wordt dit golftoernooi ongetwijfeld weer gespeeld en de liefhebbers kunnen het derde weekend van augustus al vast in hun agenda's blokkeren.

De volledige uitslag GolfPlaza Sons Open:
Dames
1. Nolleke van Santvoort (GC Son) 64
2. Lonneke van Hasselt (Eindhovensche) 65
3. Lucia Verheijden (Gulbergen)        69
Neary: Marij Kruijswijk (Gendersteyn/Son)

Heren
1. Guus Hulshof (Gulbergen)        61
2. Walter de Wit (Gendersteyn)        67
3. Karel Rovers (De Schoot/Son)        68

Stableford wedstrijd
Dames: 1. Yolanda Thunnissen (GC Son) 2. Els van der Horst (GC Valkenswaard) 3. Annelies Jacobs (GC Son) Neary: Els van der Horst (GC Valkenswaard)
Heren: 1. Harrie Maas (GC Son) 2. Edwin van de Merbel (GC Son) 3. Mac Maas (GC Son Neary: Mac Maas (GC Son)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding