Afbeelding
Foto: bibliotheek

Wereld Alzheimer Dag in 't Vestzak op 21 september

Algemeen

Ieder jaar is op 21 september Wereld Alzheimer Dag. Bibliotheek Dommeldal, de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en Stichting 2109, organiseren dit jaar samen een (gratis toegankelijke) inloopmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek in 't Vestzak.

Inloop en informatiemarkt
Vanaf 13.00 uur zijn belangstellenden (familieleden, vrienden, mantelzorgers en professionals) welkom, ook met hun partner met dementie. De mensen van de Dementheek zijn aanwezig, er staan diverse informatietafels waar u meer hoort en leest over het omgaan met familie of vrienden met dementie. Om te ontdekken dat er ondanks, of misschien wel dankzij de dementie, toch nog veel te genieten valt.

Film en napraten
Genieten is ook het thema van de film The Leisure Seeker, die vanaf 13.30 uur gedraaid wordt in de Grote Zaal. Helen Mirren en Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie (met ondertiteling). Samen gaan ze in hun camper op de vlucht voor de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Samen maken ze een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ook de toegang tot de film is gratis. Er is een pauze rond 14.30 uur. Tijdens de pauze en na de film is er gelegenheid om na te praten en om de informatiemarkt te bezoeken.

Extra
Belangstellenden zijn ook welkom bij de lezing in Geldrop op woensdagavond 26 september. Ruud Dirkse is zorginnovator en schreef vijf boeken over Dementie en actief ouder worden. Onder de titel Dementie is niet alleen achteruitgang, geeft hij een verfrissende en hoopgevende lezing met een kijk op Dementie vanuit een ander perspectief. Meer informatie kunt u vinden op www.bibliotheekdommeldal.nl

Afbeelding
Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen