Afbeelding
Foto: bibliotheek

Wereld Alzheimer Dag in 't Vestzak op 21 september

Algemeen

Ieder jaar is op 21 september Wereld Alzheimer Dag. Bibliotheek Dommeldal, de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en Stichting 2109, organiseren dit jaar samen een (gratis toegankelijke) inloopmiddag van 13.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek in 't Vestzak.

Inloop en informatiemarkt
Vanaf 13.00 uur zijn belangstellenden (familieleden, vrienden, mantelzorgers en professionals) welkom, ook met hun partner met dementie. De mensen van de Dementheek zijn aanwezig, er staan diverse informatietafels waar u meer hoort en leest over het omgaan met familie of vrienden met dementie. Om te ontdekken dat er ondanks, of misschien wel dankzij de dementie, toch nog veel te genieten valt.

Film en napraten
Genieten is ook het thema van de film The Leisure Seeker, die vanaf 13.30 uur gedraaid wordt in de Grote Zaal. Helen Mirren en Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie (met ondertiteling). Samen gaan ze in hun camper op de vlucht voor de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Samen maken ze een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ook de toegang tot de film is gratis. Er is een pauze rond 14.30 uur. Tijdens de pauze en na de film is er gelegenheid om na te praten en om de informatiemarkt te bezoeken.

Extra
Belangstellenden zijn ook welkom bij de lezing in Geldrop op woensdagavond 26 september. Ruud Dirkse is zorginnovator en schreef vijf boeken over Dementie en actief ouder worden. Onder de titel Dementie is niet alleen achteruitgang, geeft hij een verfrissende en hoopgevende lezing met een kijk op Dementie vanuit een ander perspectief. Meer informatie kunt u vinden op www.bibliotheekdommeldal.nl

Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 7 uur geleden Tien inwoners Son en Breugel ontvangen een Koninklijke onderscheiding
Ron Hendriks
Algemeen 8 uur geleden Honden uitlaten in losloopgebieden: niet meer dan drie honden los
Wagenpark van het wijkteam Son en Breugel
Algemeen 11 uur geleden Onderhoud openbare ruimte gaat niet vanzelf
The Jewellery Event Sieraad & Friends
Advertorial Algemeen gisteren Edell Fine Jewelry aanwezig bij Sieraad & Friends
Vrijwilliger gevraagd op de Buurtbus 260
Algemeen 25 apr, 17:00 Buurtbus 260 zoekt vrijwillige chauffeurs
Archieffoto: Fietsenmarkt Dutmella
Algemeen 25 apr, 15:00 Op 1 juni is het weer zover: de Fietsenmarkt van scouting Dutmella