Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 483057
Foto: Wil Feijen

Een weekend vol herkenbare muziek in Son en Breugel

Son en Breugel - Afgelopen weekend was het weer een muzikaal weekend in Son en Breugel. Het straatwerk op het Kerkplein werd twee dagen zwaar op de proef gesteld door een dansende menigte. Op zaterdag begon het muzikale feest met de ABBA tribute band. De SOS ABBA coverband is een top-act en de allereerste in Nederland die een dergelijk eerbetoon aan de succesvolle glitterrockband uit Zweden bracht.

Door: Adrie Neervoort en Taís Lourinho da Silva

Mamma Mia
Zaterdagavond stroomde het Kerkplein vol met naar schatting 800 soms al dansende fans van de jaren 70/80 muziek. Het publiek kreeg eerst een korte uitleg over de successen van ABBA; een soort tijdlijn waarin hits werden genoemd. 'Stilstaan is geen optie', werd verteld en dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Het eerste nummer was: Voulez-Vous. Een klassieker én tevens een grote hit bij het publiek. De ABBA-sfeer zat er gelijk al goed in. De twee zangeressen, Marcelle en Ellen, waren mooi gekleed zoals destijds Agnetha en Anni-Frid en al swingend zong het publiek mee met de hits zoals 'Mamma Mia' en 'When I Kissed The Teacher'.

Tien jaar Tower Festival
Nadat het geluid amper was verstomd, begon op zondag de tiende editie van het Tower Festival. De organisatie van dit gratis openlucht festival kon zich gelukkig prijzen. Geweldig weer, veel publiek, een super sfeer en bands die enthousiast werden begroet. Ook deze dag stonden veel tribute bands op het podium. Met uitzondering van de band Harvest Moon, die het festival opende en het publiek verwende met veel eigen nummers en een enkele cover, overgoten met een Harvest Moon sausje.

Daarna was het de beurt aan The Allman Brothers Tribe. Zij brachten zoals de naam al doet vermoeden een muzikaal eerbetoon aan The Allman Brothers, een legendarische blues en rockband uit Amerika in de jaren midden '60 tot halverwege de jaren '70. Na hun optreden nam Graduated Fool het muzikale stokje over. De band bracht bekende en minder bekende nummers van onze eigen Anouk. Sterke factor was de zangeres die geheel op eigen wijze zorgde voor het bekende Anouk geluid.

In de "pauzes" had Nancy van Heeswijk uit Son en Breugel de schone taak om de tijd op te vullen, die nodig was voor het wisselen van de bands. Zij bracht bij elke pauze weer een ander genre ten gehoor, van Jazz naar Duitse pop. Ze beheerst het allemaal, deze muzikale kameleon.

De overtreffende trap in rock diende zich aan in de naam van In Your Honor. De band zorgde voor een Foo Fighters show met zeer stevige rock, waar menig toeschouwer heerlijk op kon headbangen. Helemaal uit Italië kwam een tribute band die ons meenam naar de gouden jaren van Bon Jovi. Alessandro, de zanger van de band, wist op overtuigende wijze het Bon Jovi gevoel vorm te geven. Een hoogtepunt was de laatste band van de avond: Radio U2. Met bekende U2 nummers en performance waren we even dicht bij het echte concert van U2.

Het is ongelooflijk dat de organisatie van het gratis toegankelijk Tower Festival er al jaren in slaagt om kwaliteitsbands te strikken. Ook de tiende editie was er één om in te lijsten. Zonder de steun van de sponsoren en alle vrijwilligers was er misschien nooit een tiende keer geweest, maar als het afgelopen weekend de maatstaf is voor de toekomst dan zit het wel goed, tot volgend jaar!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>