Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Food Festival dit jaar een "indoor" festival

Algemeen

Son en Breugel - Aanstaande zondag 23 september organiseren Vluchtelingenwerk Son en Breugel, SonenBreugelVerbindt en de LEV groep de tweede editie van het International Food Festival bij "de Boerderij" in Breugel aan de Leeuwstraat, van 14.30 tot 18.30 uur.

Gezien de te verwachten weersomstandigheden van a.s. zondag 23 september is het Foodfestival Grenzeloos Genieten bij de Boerderij uit veiligheidsoverwegingen verplaats naar de sporthal van de Bongerd .Voor het eerst zal het het evenement niet buiten maar binnen in sporthal De Bongerd plaatsvinden. Een gezellig proef en ontmoet festival, waar je dus ook bij slecht weer niet voor thuis hoeft te blijven.

Het festival heeft dit jaar 25 kookstands en 19 nationaliteiten. De muziek wordt verzorgd door Bruce World Music met muziek uit Spanje, Marokko, Zuid Amerika en Griekenland. Ook zijn er Djembé (een zogenaamde vaastrommel die voornamelijk afkomstig is uit West-Afrika: Mali, Guinee, Senegal, Ivoorkust) demonstraties, dans workout en kan er gezamenlijk djembé worden gespeeld.
Verder is er een loterij tijdens het festival. Voor de kinderen is er een competitie stoeprandje met leuke prijsjes, gratis pannenkoeken, ijsjes. Ook kunnen kinderen zelf koken en knutselen

Het belooft weer een bijzonder kleurrijk festival te worden. Het idee voor het festival is ontstaan vanuit de gedachte dat inwoners die vanuit het buitenland in Son en Breugel zijn komen wonen graag wat terug willen doen voor onze gemeenschap. Zij hadden één gemeenschappelijke deler: iedereen vindt het heerlijk om te koken. Zo werd de keuze voor een Foodfestival snel gemaakt. Over de datum werd iedereen het ook snel eens; zondag 23 september, het weekend van Burendag. Een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Het is een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

De organisatie heeft ook voor de tweede editie van het International Food Festival een motto en dat luidt: "Een hapje voor een praatje". Als je bij een kraam staat en iets lekkers te eten krijgt uit een ander land, loop dan niet meteen weg, maar maak ook eens een praatje met de mensen achter de kraam. Op die manier leer je niet alleen iets over het eten, maar misschien ook iets over de mensen achter het eten en hun cultuur. Dat is de gedachte achter het motto.

Zowel statushouders, expats en mensen die hun grote liefde achterna zijn gereisd werken mee aan dit International Food Festival. Vanuit Vluchtelingenwerk Son en Breugel maken statushouders samen met hun begeleiders heerlijke gerechten uit hun geboortelanden zoals Syrië, Somalië en Eritrea. Maar ook bewoners die afkomstig zijn uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Engeland, Polen en Koerdistan gaan op het festival fantastische exotische gerechten bereiden. SonenBreugelVerbindt deelt natuurlijk heerlijke vlaai uit en voor alle mensen die niet uit Nederland komen is er natuurlijk ook een kraam met lekkere Nederlandse gerechten.

U bent van harte welkom op "Een hapje voor een praatje" om kennis te maken met onze nieuwe dorpsgenoten en hen van harte welkom te heten!