De Waterengel
De Waterengel Foto: Multi Show Productions

Goud voor Oud gaat het water op

Algemeen

Son en Breugel - Stichting Goud voor Oud is een begrip in Son en Breugel (en omstreken). Goud voor Oud brengt entertainment naar ouderen die langdurig zorg nodig hebben, zodat ze weer ouderwets kunnen genieten. Nancy van Heeswijk is één van de artiesten die verbonden is aan Goud voor Oud, samen met haar partner Franc Speetjens runt zij ook haar eigen bedrijf, Multi Show Productions.



Door: Luc van de Wiel

Multi Show Productions kocht onlangs de Helmondse rondvaartboot 'De Waterengel'. De boot lag al enige tijd stil, vanwege ziekte en tijdgebrek van de vorige eigenaars, Jan Kersten en Corry Smolders. Wat is de reden voor deze aankoop, en wat zijn de plannen, vraag ik aan Franc Speetjens?

Geen vastomlijnde plannen
'We hebben heel veel ideeën, maar nog geen vastomlijnde plannen', geeft Franc aan. Multi Show Productions is weliswaar de officiële eigenaar, maar leent de boot uit aan stichting Goud voor Oud. De bedoeling is, geheel in lijn met de doelstelling van de stichting, om oude of jong dementerende mensen vermaak te bieden, door ze op een aparte manier (met de boot!) ergens naar toe te nemen.

Het is het perfecte uitstapje voor deze doelgroep, het is belangrijk te kunnen waken voor hun veiligheid. Op een boot kun je niet zomaar weglopen of verdwalen, dat maakt het voor de begeleiders makkelijk. Het is ook een manier om de zorginstellingen waar deze mensen verblijven even te ontlasten.

Eerst renoveren
Op dit moment ligt de boot op het droge, in Eindhoven. 'Het bovenwerk moet eerst opgeknapt worden, bovendien willen we de boot rolstoelvriendelijk maken', zegt Franc. Ook is het de bedoeling dat er een rolstoellift geplaatst gaat worden. Maar niet alleen dat, het is ook de bedoeling de boot zo veilig mogelijk te maken, ook voor dementerende mensen. Al met al een tijdrovende klus, die grondig aangepakt zal worden.

'We hopen bij de start van het nieuwe vaarseizoen, ergens in april of mei, de boot weer in gebruik te kunnen nemen', geeft Franc aan. Al kan hij niet garanderen dat het lukt, natuurlijk. Eerst moeten Nancy en Franc inventariseren wat er moet gebeuren, en hoe het uitgevoerd moet worden. Een boot renoveren, dat is toch een vak apart!

Sponsoren gezocht
Graag komen Nancy en Franc in contact met bedrijven die kennis en/of materiaal beschikbaar willen stellen voor de renovatie. Mocht u dit verhaal aanspreken, neem dan gerust contact op! De contactgegevens kunt u vinden op www.multishowproductions.nl.

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Nancy en Franc veel succes met de renovatie, als die klaar is, horen we er ongetwijfeld meer van!