Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Groot succes Schooltennis HTC Son Tennis!

Algemeen


Son en Breugel - Toen bekend werd dat sporthal De Landing geruime tijd dicht zou zijn, heeft voorzitter Geert van der Heijden van HTC Son Tennis (voormalig bondstrainer van de KNLTB) direct contact opgenomen met de directrice van basisschool De Bloktempel.

"Wij hebben natuurlijk een prachtige hal met drie binnenbanen, waarom zouden we niet tennis promoten in de vorm van gymles? Het mes snijdt dan aan twee kanten. De kinderen hebben toch hun 'gymles' en wij kunnen de sport en de vereniging promoten."

Iedereen was binnen de kortste keren razend enthousiast. "Hoe gaaf is het om op een echte baan in een grote hal te tennissen! Alle 450 leerlingen van de basisschool, groep 1 t/m 8, hebben inmiddels twee gym/tennislessen in de hal gehad onder leiding van onze clubtrainer Stefan Jorna". Op drie banen was een groot circuit uitgezet, alles kwam voorbij. Bewegings- en spelvormen gericht op het voetenwerk bij tennis, balbaananticipatie, oog/hand-coördinatie, en natuurlijk ook wedstrijdjes spelen.

"Supergaaf om bijna 100 kinderen per uur zo te zien genieten van de sport. Ons doel was om er een groot feest van te maken, en tegelijkertijd specifieke leervormen aan te bieden. "Boeien en binden" zeg ik dan, ons thema als vereniging voor 2019.
Ook basisschool De Sonnewijzer heeft contact met ons opgenomen en ook voor hun hebben we op de woensdag Schooltennis weten te realiseren."

Op zaterdag 10 november a.s. is de slotactiviteit op het park van HTC Son Tennis, waarbij de diploma's uitgereikt worden. Tevens is er een clinic en worden er allerlei spelletjes gespeeld en pannenkoeken gegeten. Ook krijgen de kinderen een mooi aanbod van de vereniging. "We willen vanaf 1 april 2019 gaan werken met een modern lidmaatschap als gezinsvereniging."

Het is een van de vele dingen die Geert van der Heijden als nieuwe voorzitter samen met het bestuur aangepakt heeft. Een nieuwe koers. "Als gezinsvereniging hebben we een hartstikke leuk en attractief modern programma voor de komende jaren opgesteld, leuk om nu van het Schooltennis al zoveel positieve reacties te krijgen. Men vindt het leuk om bij een succesvolle vereniging te horen, veel leden bieden spontaan hun hulp aan. Ik vraag niet iemand om lid te worden van een commissie, dat voelt veel te veel als 'verplichting'. In deze tijd willen mensen geen verplichtingen.

Ik vraag ze daarom of ze komend jaar een halve dag ergens mee kunnen helpen, en krijg dan vrijwel altijd een ja als antwoord. Met een kernteam als bestuur en binnen de belangrijkste commissies krijgen we zo steeds meer de beschikking over een enorme groep vrijwilligers waarmee we als team naar buiten treden. Zo vergroten we de betrokkenheid. Het is super om je te kunnen focussen op één activiteit en de vereniging vaart er wel bij."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding