Unieke samenwerking SBC en fysiotherapie van Gerven
Unieke samenwerking SBC en fysiotherapie van Gerven Foto: Wil Feijen

Unieke samenwerking SBC en fysiotherapie van Gerven

Verenigingen

Son en Breugel - Met ingang van het huidige seizoen 2018-2019 zijn SBC en Fysiotherapie Van Gerven een unieke samenwerking met elkaar aangegaan.

Op maandag- en donderdagavond zal er tussen 19:00 en 20:00 uur een fysiotherapeut aanwezig zijn bij SBC, waar men een spreekuur houdt voor geblesseerde spelers van de selectie en JO-19. Dit wordt uitsluitend op afspraak gedaan, gecoördineerd door Henri Jansen (verzorger/sportmasseur). Het doel is om deze dienst in de toekomst uit te breiden, zodat elke speler van SBC hiervan gebruik kan gaan maken.

Hoe gaat het in zijn werk:
Een speler meldt een blessure bij Henri. Henri inventariseert wat er aan de hand is en plant, indien nodig, een afspraak in op de maandag- of donderdagavond bij Geert Rouwenhorst of Ingrid Heij-van Osch, fysiotherapeuten van Fysiotherapie Van Gerven die hiervoor speciaal naar SBC komen.
De fysiotherapeut screent en onderzoekt de klacht en bekijkt of een behandeling bij Henri plaats gaat vinden of dat de behandeling en/of revalidatie onder de expertise van de fysiotherapiepraktijk valt. Uiteraard is het ook altijd mogelijk dat een speler doorverwezen wordt naar een andere discipline. Als coördinator blijft Henri in contact met de trainer en de fysiotherapeut, waarbij de voortgang wekelijks wordt besproken. Dit uiteraard alleen met toestemming van de speler.

Het mooie aan de samenwerking tussen SBC en Fysiotherapie Van Gerven is dat er geen kosten verbonden zijn aan het spreekuur van de fysiotherapeut. Eventuele verdere kosten van behandelingen in de fysiotherapiepraktijk zijn afhankelijk van hoe men verzekerd is. Door deze constructie is het mogelijk geworden dat spelers met acute blessures snel gezien kunnen worden en wanneer nodig snel een behandeltraject gestart kan worden.