Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: c63dfa
Foto:

Kerstpakkettenactie het ultieme kerstgevoel

Son en Breugel - Ik kwam in gesprek met 2 enthousiaste dames Thea Prummel en Nelly Kerkhof die samen met nog  3 mensen de jaarlijkse kerstpakkettenactie organiseren.

Door: Corry van Asseldonk

De kerstpakkettenactie is ruim 20 jaar geleden ontstaan vanuit de parochies van Son en Breugel, de Petrus Banden, de Genoveva kerk en de Protestantse kerk. De initiatiefnemer Els Verzellenberg,  zij was toen pastoraal medewerkster, zag dat er gezinnen waren die soms wel 3 of 4 kerstpakketten (van hun werkgever) per gezin kregen. Zij bedacht het plan om deze mensen te benaderen en te vragen of ze misschien iets konden missen voor dorpsgenoten die elk dubbeltje moeten omkeren. Ze kreeg al snel steun van Doortje van der Nieuwenhuijzen die dit een prima plan vond. En ze konden  het eerste jaar al 7 mooie kerstpakketten weggeven aan gezinnen die de eindjes aan elkaar moesten knopen en zo deze mensen een extraatje  geven met kerst. 

De organisatie wil graag een "echt" kerstpakket maken zodat mensen met de kerstdagen ook een beetje verwend worden met een klein beetje luxe wat ze zichzelf normaal niet kunnen veroorloven. De pakketten bestaan vooral uit levensmiddelen, vooral de duurdere producten zoals koffie, ragout, soep, kerstkoekjes, douche of bad schuim etc.. De pakketten worden met zorg samengesteld , bv  voor een gezin met jonge kinderen zal  ook altijd aan de kinderen gedacht worden, of een alleenstaande daar wordt weer iets gezelligs bijgedaan. 

De kerstpakketten actie valt nu onder het I.D.O. ( Interkerkelijk Diaconaal Overleg). Hiervan krijgen ze elk jaar een klein bedrag om op te starten.  De plaatselijke supermarkten dragen ook een steentje bij, zij schenken elk jaar wat producten. Ook van de Lion"s Club krijgt de organisatie nu voor het tweede jaar een financiële bijdrage. Nelly vertelt: "Wij krijgen de adressen van de Gemeente, stichting leergeld ,vluchtelingenwerk of maatschappelijk werk en de voedselbank. Wij weten  geen namen wel de gezinssamenstelling. De mensen die voor een kerstpakket in aanmerking komen, worden altijd van te voren gebeld door  deze instanties. Met de vraag of zij het willen ontvangen. We hebben vorig jaar 153 kerstpakketten weg mogen brengen. Er zijn zelfs mensen die brengen hun kerstpakket meteen vanaf hun werk rechtstreeks naar ons.
We hebben nog wel eens dat de mensen de laatste dag nog spullen komen brengen en die we dan echt niet meer in een pakket kunnen verwerken die gaan naar andere goede doelen, zoals de Voedselbank of Diaconaal centrum t "Hemeltje in Eindhoven. Maar 't liefst houden we alles in Son en Breugel." 

Lieve mensen uit Son en Breugel, denkt u nu: Ik wil graag een steentje bijdragen om deze groep mensen een beetje warmte te geven met kerst. Dan kunt u vanaf 10 tot 22 december elke werkdag van 9.30 tot 12.00 uur en op zaterdag 22 december van 9.30 tot 12.00 uur uw kerstpakket, een financiële bijdrage of wat levensmiddelen brengen bij het Parochiecentrum op het Kerkplein. Waar enthousiaste vrijwilligers u graag zullen ontvangen en dan kunt u meteen zien hoe deze mensen te werk gaan.  Als uzelf creatief bent en een mooi kerstpakket kunt maken voor deze mensen is ook helemaal super. U snapt wel dat het allemaal nieuwe spullen moeten zijn, geen rommel, het moet een echt kadootje zijn.
De pakketten worden rondgebracht van 20 tot 24 december. 
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>