Luc Ross (midden) tijdens het SBC gala
Luc Ross (midden) tijdens het SBC gala

Luc Ross uit Son en Breugel genomineerd voor Vriendenloterij Passieprijs

Algemeen

Son en Breugel - De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden jaarlijks uitgereikt om vrijwilligers en hun organisaties in het zonnetje te zetten. Gemeenten spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties, om zo hun erkenning en waardering te laten zien voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Ongeveer 60 gemeenten meldden projecten aan. Alle projecten zijn te vinden op http://www.vrijwilligersprijzen.nl.

Tot en met 11 februari 2019 kan iedereen stemmen op een vrijwilligersorganisatie en vrijwilliger uit ruim 130 landelijke en lokale projecten en vrijwilligers. De landelijke en lokale organisatie en vrijwilliger met de meeste stemmen wint de publieksprijs. De winnaars ontvangen prijzen variërend van € 500 tot € 5.000. De prijsuitreiking is op 15 februari 2019. 

Lokale aanmeldingen
Vanaf september heeft de gemeente Son en Breugel een oproep gedaan aan vrijwilligers en –organisaties om zich aan te melden voor deze publieksprijzen. Uit deze aanmeldingen heeft de gemeente Son en Breugel een keuze gemaakt voor een nominatie voor beide lokale categorieën.

De genomineerde zijn:

Luc Ross voor de Passieprijs: 
De focus voor de Passieprijs lag op jonge mensen die zich op relatief jonge leeftijd zeer verdienstelijk en langdurig inzetten voor de samenleving.
Luc is hier een goed voorbeeld van, als dertiger heeft hij al een behoorlijke staat van dienst wat betreft vrijwilligerswerk. Dit naast zijn vermoedelijk drukke zakelijke loopbaan. Het is bewonderenswaardig dat Luc naast zijn werk tijd vrij maakt voor vrijwilligerswerk, iets wat op vandaag niet vanzelfsprekend is. Dit is voor de gemeente de reden om Luc te nomineren voor de Vriendenloterij Passieprijs.

Stichting 2109 als Vrijwilligersorganisatie: 
Stichting 2109 is in 2015 opgericht door Simone den Uijl en heeft als doel om het leven van mensen met dementie en hun mantelzorgers in Son en Breugel te vergemakkelijken. Een lokale samenleving die dementie kan (h)erkennen is dan ook van groot belang. Dementie is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar wel voelbaar aan de binnenkant. Mensen schamen zich vaak en praten niet gemakkelijk over deze ziekte. Stichting 2109 wil dit taboe doorbreken door met een beeldmerk op een fraai speldje herkenning en begrip te bevorderen waardoor er beter aangesloten kan worden bij de belevingswereld van mensen met dementie.

Breng je stem uit op https://www.vrijwilligersprijzen.nl/?type=candidate

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie is in handen van Movisie.